Wolves - Sheffield: Cu o înfrângere, oaspeții retrogradează matematic din Premier League

de Marius Huțu

Sheffield United poate deveni prima echipă retrogradată matematic din Premier League, la finalul etapei a 32-a, dacă nu câștigă toate cele 3 puncte la Wolverhampton. Partida se desfășoară sâmbătă, de la ora 22:15.

GAZDELE NU SE POT BAZA PE PRIMII TREI MARCATORI

Wolverhampton a învins în ultima etapă o altă formație clasată în zona retrogradării, Fulham, cu scorul de 1-0, golul fiind marcat de Adama Traore, în prelungiri. Astfel, „lupii” mai au nevoie de o victorie pentru a trece de pragul de 40 de puncte. În acest moment, ei au 38 de puncte și ocupă locul 12, la 7 puncte distanță de Top 10.

Singur, Nuno Espirito Santo & Co au avut alte planuri pentru acest sezon, după ce în ultimii 2 ani s-au bătut pentru cupele europene. Accidentările s-au ținut însă în lanț, iar un „11” ideal nu a mai putut fi aliniat din toamna trecută. În ultima etapă, Wolves l-au pierdut și pe Pedro Neto pentru tot restul sezonului. Portughezul a devenit în actuala stagiune cel mai important jucător de atac al echipei. Cu această ocazie, gazdele nu contează nici pe Ruben Neves, infectat cu Covid. 

Practic, managerul portughez nu are la dispoziție primii trei marcatori, pe Neto, Neves și Jimenez. În schimb, l-a recuperat pe Podence, astfel că el va intra într-un trio de atac alături de Traore și Willian Jose.

Wolverhampton caută acum să întrerupă seria negativă de pe teren propriu, după ce a fost înfrântă în ultimele două jocuri, de Liverpool (0-1) și West Ham (2-3).

SHEFFIELD UNITED NU A ATINS ÎNCĂ PRAGUL DE 20 DE GOLURI

Sheffield United a capitulat în acest sezon în Premier League, fiind la 90 de minute de retrogradare. În ultimele 4 runde a înregistrat tot atâtea înfrângeri, marcând un singur gol. A primit, în schimb, 12 goluri, după ce a înregistrat rezultatele: 0-2 cu Southampton (acasă), 0-5 cu Leicester (deplasare), 1-2 cu Leeds (deplasare) și 0-3 cu Arsenal (acasă).

În 31 de etape, Sheffield United a adunat doar 14 puncte, cu 10 mai puțin decât echipa aflată pe locul 19, West Bromwich. Gruparea de pe Bramall Lane are și cel mai slab atac, cu doar 17 goluri marcate. Conform unei informații publicate de site-ul oficial al Premier League, Sheffield a înscris până la această dată cu 11 goluri goluri mai puțin decât erau estimările inițiale. Oaspeții sunt singura formație din campionat care nu au atins încă pragul de 20 de puncte.

Sheffield este o formație resemnată și are și destule probleme de lot. Atacantul Oli McBurnie și-a încheiat sezonul, în timp ce Sander Berge nu este încă recuperat pentru a reveni pe teren. Chris Basham, Jack O'Connell, Jack Robinson, Jack Rodwell și Billy Sharp sunt la rândul lotr accidentați de o bună bucată de timp.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Jimenez și Saiss au semnat victoria echipei Wolverhampton în tur, cu 2-0, rezultat stabilit după numai 6 minute de joc.
  • 7 din ultimele 8 meciuri directe au avut 0-2 goluri la total.
  • Sheffield United nu a marcat în 6 din ultimele 8 etape în Premier League.

Sursa foto: Getty Images