West Ham – Watford: Meci de șase puncte între cele două formații londoneze

de Marius Huțu

West Ham – Watford, ultima partidă din cadrul etapei a 36-a în Premier League, programată vineri, de la ora 22:00, este o confruntare de șase puncte. Cine câștigă, se salvează în mare măsură de la retrogradare. În schimb, cine pierde, va avea viață dură în ultimele două etape.

West Ham și Watford sunt la egalitate de puncte – 34, chiar deasupra liniei retrogradării.

WEST HAM ȘI-A GĂSIT OMUL DE GOL

Acest meci are o valoare de aproximativ 120 de milioane de lire sterline pentru West Ham United, susține presa engleză înaintea acestei întâlniri. Cam aceasta este diferența de venituri între a juca în viitorul sezon în Premier League și Championship. Londonezii au la dispoziție un lot destul de costisitor din punct de vedere financiar, astfel că o retrogradare ar fi o adevărată dramă pentru club!

Dar West Ham privește cu încredere această partridă, având în vedere că și-a mai revenit și a obținut șapte puncte în ultimele patru etape, după victoriile cu Chelsea (3-2) și Norwich (4-0, deplasare), plus egalul cu Newcastle (2-2, deplasare). Între aceste jocuri a existat și o înfrângere pe teren propriu cu Burnley (0-1).

„Ciocănarii” au așteptat golurile de la Sebastian Haller în acest sezon, atacant pentru care s-au plătit aproape 50 de milioane de euro, dar în ultimele runde au găsit un alt om care poate scoate echipa la greu. Este vorba despre Michail Antonio, care în partida de la Norwich, din weekend-ul trecut, a marcat toate cele patru goluri! Mijlocașul de bandă reprofilat atacant a înscris șase goluri și a oferit o pasă decisivă după reluarea campionatului. West Ham a marcat nouă goluri în cele șase partide după restart, de fapt în cele trei în care a adunat și punctele.

David Moyes are un lot aproape complet pentru acest meci. Lipsesc doar Robert Snodgrass și Felipe Anderson, care nu au evoluat însă nici în ultimele jocuri din cazua accidentărilor.

WATFORD, O ECHIPĂ „SUBȚIRE” ÎN DEPLASARE

Dacă West Ham mizează pe Michail Antonio, cartea câștigătoare pentru Watford ar trebui să fie Troy Deeney. Căpitanul echipei a marcat la rândul lui două goluri în ultima etapă, cu Newcastle (scor 2-1), ambele însă din penalty. Atacantul a ajuns astfel la 8 goluri în acest sezon, dar trebuie ținut cont și de faptul că el a lipsit aproape o jumătate de sezon.

Watford a fructificat la maximum avantajul terenului propriu în ultimele două runde, având în vedere că a învins și Norwich cu scorul de 2-1. De fiecare dată, echipa lui Nigel Pearson a revenit de la scorul de 0-1! Dar oaspeții par condamnați să puncteze acum și în deplasare, având în vedere că în ultimele două runde vor înfrunta Manchester City și Arsenal.

Watford a fost o echipă „subțire” în acest sezon în deplasare, având în vedere că a obținut doar două victorii, cu Norwich și Bournemouth. Doar retrogradata Norwich stă mai slab la acest capitol.

Gerard Deulofeu continuă să fie marea absență a echipei în această perioadă, dar Pearson a reușit să-l readucă la un nivel bun pe Danny Welbek. Experiența internaționalului englez ar putea să joace un rol important în această întâlnire.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

* West Ham a câștigat ultimele două meciuri directe, ambele în deplasare, cu 4-1, respectiv 3-1.

* Watford vine după patru jocuri la rând de over 2,5 goluri. În aceeași perioadă, West Ham a avut trei partide cu minimum trei goluri.

* Michail Antonio a marcat cu capul 50% din goluri în Premier League, adică 16 din totalul de 32.

Sursa foto: Guliver / Getty Images