Voluntariul a scos doar un punct în cele opt vizite oficiale la Mediaș

de Levente Balint

Prima etapă din play-out ne va prezenta sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 17.30, un meci ce se anunță foarte echilibrat. Gaz Metan Mediaș este pe locul 11, cu 17 puncte, iar FC Voluntari se situează pe poziția a 13-a, cu 16 puncte. Așadar, avem parte de un meci direct pentru evitarea zonei periculoase. Pentru Mihai Teja va fi o revedere cu trupa pe care a pregătit-o în 2020 și a salvat-o de la retrogradare la finele sezonului anterior.

FINAL DE SEZON REGULAT CU VICTORIE

Gaz Metan a încheiat sezonul regulat cu un tonus mai bun, după ce a învins cu 2-0 la Viitorul Constanța. Acesta a fost primul triumf pentru sibieni, după opt meciuri oficiale la rând fără vreo victorie. Precedenta izbândă data din 7 februarie a.c., 1-0, la Mediaș, cu Chindia. De-altfel, Gaz Metan a încheiat prima parte a sezonului cu un bilanț domestic destul de slab, adunând 18 puncte în 15 partide. De asemenea, amintita victorie cu Chindia constituie singurul succes din ultimele șase partide disputate acasă.

De la venirea lui Teja la începutul lunii februarie, disputele Mediașului au început să fie mai ermetice. Șase din ultimele șapte partide ale ”găzarilor” au avut la final ”0-2 goluri”.

Cât de disputat va fi sezonul de play-out a descris cel mai bine Mihai Teja: ”Ne pregătim de nouă meciuri infernale, va fi pe viață și pe moarte în play-out. Trebuie să pregătim foarte bine primul joc. Vrem să fim cât mai sus în play-out, să avem un punctaj maxim, dacă se poate!”

”0-2 GOLURI”, PREDOMINANT ÎN JOCURILE ILFOVENILOR

Ilfovenii au terminat prima parte a stagiunii cu un 1-1 acasă cu FC Botoșani. Astfel, voluntarenii au un singur eșec suferit în ultimele șase runde.

Și în cazul trupei lui Bogdan Andone avem partide cu foarte puțin spectacol. Ultimele nouă jocuri ale ilfovenilor au avut toate la final cel mult două goluri înscrise în total.

Venit în iarnă la oaspeții de sâmbătă, Andone a reușit să scoată Voluntariul din zona roșie. Trebuie spus că ilfovenii au suferit la Chindia (0-1), în ultima deplasare, primul eșec după cinci jocuri externe la rând în care nu au fost deloc înfrânți.

MEDIAȘUL, TEREN FATIDIC PENTRU VOLUNTARI

Este deja cel de-al patrulea meci direct din acest sezon. În vară, Voluntariul a învins acasă cu 2-1, în deschiderea sezonului. Apoi, medieșenii s-au impus în Ilfov cu 6-0 în Cupa României! Pe 12 ianuarie a.c., a venit o nouă victorie sibiană, de data asta acasă, 2-1.

Practic, Gaz Metan Mediaș a câștigat ”la zero” fiecare din ultimele cinci partide de pe teren propriu cu voluntarenii! Ilfovenii au scos un singur punct în cele opt vizite efectuate pe terenul celor de la Gaz Metan.

sursa foto: sportpictures