Voluntari - U Craiova 1948: Mutu se duelează cu echipa la care a debutat ca antrenor

de Levente Balint

 Pentru Adrian Mutu, partida de sâmbătă, 31 iulie, ora 19:15, de pe arena din Voluntari, din runda a 3-a, are o conotație specială. Mutu a debutat ca antrenor exact la cârma ilfovenilor, în aprilie 2018, dar nu a stat pe arena ”Anghel Iordănescu” decât trei luni, plecând imediat ce a salvat formația ilfoveană de la retrogradare, în urma unui baraj cu Chindia Târgoviște. 

Va fi primul meci oficial dintre cele două cluburi.

AU TRECUT DE DINAMO

 Dar, Mutu se va concentra sâmbătă seara ca echipa sa actuală, U Craiova 1948, să confirme startul bun din Liga 1. ”Juveții” au pierdut greu în prima rundă, 2-3 la campioana CFR Cluj, iar luni s-au impus meritat acasă, 1-0 cu marea rivală Dinamo București. În aceste două confruntări, s-a distins mijlocașul uruguayan Bauza, cel care a punctat la Cluj și a dat o pasă decisivă de excepție cu Dinamo. 

Oltenii au cinci din ultimele șase meciuri competitive cu scoruri strânse, deci ne așteaptă un meci destul de tare. Mai mult, este interesant să amintim că ultimele cinci deplasări oficiale ale craiovenilor au avut toate ”GG” la final. 

ZERO PUNCTE, ”CIOBI” MAI VREA JUCĂTORI

 Voluntariul a pierdut primele două jocuri din acest sezon cu goluri primite după minutul 70: 2-3 la Dinamo, respectiv 0-1 acasă cu FC Botoșani. Antrenorul Liviu Ciobotariu așteaptă jucători noi:, în special pe dinamovistul Nemec ”În momentul de față încă mai avem nevoie de jucători, mai avem nevoie de concurență pe posturi. Ușor, ușor o să ne punem pe picioare. Vom arăta mult mai bine dacă va semna Nemec, va reveni și Ion Gheorghe de la echipa națională. Vom juca ceea ce ar trebui să jucăm"

 Ilfovenii nu prea au un palmares bun în duelurile domestice. În 2021, Voluntariul nu a câștigat decât două meciuri de Liga 1 pe propriul teren! Acum, gazdele de sâmbătă au patru partide domestice la rând în L1 fără triumf.

Sursa foto: Sportpictures