UTA și Petrolul au început slab mini-turneul de promovare

de Levente Balint

UTA și Petrolul vor juca miercuri, 15 iulie, de la ora 18:30, partida restantă din prima etapă a ”play-off”-ului de promovare în prima ligă. Cele două trupe au început rău mini-turneul de cinci runde. UTA, deși era favorită certă, a pierdut acasă cu 3-4 contra lui Turris în etapa a doua. Dincolo, Petrolul a scos doar un 0-0 acasă cu Rapid, într-unul dintre cele mai nebune partide din acest sezon de L2. Prahovenii nu au profitat de faptul că aproape jumătate de oră au evoluat cu doi oameni mai mult, ei ratând incredibil de trei ori la rând de la punctul cu var, chit că penalty-ul dictat în favoarea lor a fost repetat de două ori!

După cele două confruntări amintite mai sus, clasamentul se prezenta astfel: 1. UTA 25p., 2. Turris 24p., 3. Mioveni 21p., 4. Rapid 21p., 5. Argeș 20p., 6. Petrolul 20p.

Cel mai bun atac din L2

Înfrângerea neașteptată cu Turris a constituit primul insucces pe teren propriu pentru UTA în 2019/20, cea care cu această ocazie a consemnat și abia al doilea joc acasă în acest sezon în care a încasat minimum un gol. Forța aratată de lider la Arad e demonstrată și de faptul că alb-roșiii nu au fost conduși niciodată la pauză acasă în prezentul sezon.

Cu 52 de goluri înscrise în total în acest campionat, UTA are cel mai bun atac la zi din L2. Minimum trei goluri a marcat trupa lui Laszlo Balint în ultimele patru etape, pe lângă duelul cu Turris Turnu Măgurele mai putând fi notate un 3-0 acasă cu Ripensia, un 6-0 la Csikszereda și un 3-0, tot la Arad, cu Petrolul.

Eșecul contra lui Turris este considerat mai degrabă de gazdele de miercuri ca fiind unul cauzat mai degrabă de aspecte de ordin psihologic. Laszlo Balint a declarat: ”A fost mai ales o chestiune de ordin mental, pe care trebuie să o remediem până la ora meciului cu Petrolul și să nu permitem să se mai întâmple așa ceva. Cel mai important și deștept lucru pe care-l avem de făcut este să învățăm din acest eșec dureros și cu Petrolul să arătăm un alt joc și mai ales să facem puncte”.

Sunt periculoși în deplasare

Dacă e ceva încurajator pentru ”găzari”, atunci să spunem că sub comanda lui Costel Enache, instalat în iarnă, Petrolul nu a pierdut încă vreun meci în L2: 2-0 cu Călărași, 0-0 cu Farul și Rapid, acasă, respectiv 2-1 la Csikszereda. De asemenea, ploieștenii au un traseu extern bun în acest campionat, adunând 19 puncte din 12 deplasări.

UTA oferă dueluri cu multe goluri, însă prahovenii sunt mai pragmatici. Nu mai puțin de 16 dueluri cu ”Under 2,5 goluri” are Petrolul în acest sezon. Apărarea prahovenilor este una destul de bine organizată, cu numai 20 de goluri primite în 24 de jocuri.

Mai departe, Enache nu-i va putea utiliza pe cei șase jucători depistați pozitiv, cele mai importante absențe fiind cele ale lui Hamza, Ekollo și Bărboianu.

Victorii la scor de forfait pentru arădeni, în sezonul normal

UTA a dispus categoric de Petrolul în cele două partide directe disputate înaintea întreruperii sezonului. ”Bătrâna Doamnă” a câștigat de fiecare dată cu 3-0. În schimb, în sezonul 2018/19, în alte două meciuri cu multe goluri, Petrolul – UTA a fost 2-2 la Ploiești, galben-albaștrii învingând apoi la Arad cu 4-2.

Per total, în istoricul încleștărilor directe, din 57 de jocuri disputate între aceste două nume mari ale fotbalului nostru, este 24-23 la triumfuri, în favoarea prahovenilor.

Sursa foto: sportpictures.eu