UPDATE: FC Argeș - Mioveni a fost amânat

de Levente Balint

UPDATE: Derby-ul dintre FC Argeș și CS Mioveni a fost amânat, după ce o persoană din staff-ul piteștenilor a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

Patru meciuri s-au jucat până acum din ”play-off”-ul Ligii 2 și într-unul singur s-au marcat goluri! Marți, 14 iulie, de la ora 20:00, urmează duelul dintre FC Argeș și CS Mioveni, ultimul programat în etapa a 2-a din mini-turneul pentru promovare. Va fi o confruntare dură în care cele două trupe nu prea mai beneficiază de vreo marjă de eroare, fiind nevoite să câștige dacă vor să urce în clasament.

În acest moment, UTA este lideră, cu 25 de puncte, urmată de Turris, cu 24 de puncte. Mioveni și Rapid au câte 21 de puncte, iar Argeș și Petrolul au câte 20 la activ. Dar, este important de reamintit că UTA și Petrolul mai au de bifat meciul direct, restant din prima rundă.

Punct comun de nemulțumire pentru cele două echipe: arbitrajul

Ambele formații au fost nemulțumite de arbitrajul din prima rundă din mini-sezonul de Top6, pe bună dreptate. În ”draw”-ul de la Turris, alb-violeții au rămas fără mijlocașul Panait, eliminat ușor în partea a doua, iar Mioveniul, în confruntarea cu Rapid, a suferit o expulzare la fel de controversată, experimentatul mijlocaș Costin văzând și el cartonașul roșu. Cluburile ce se vor duela marți au emis comunicate dure în care au atacat calitatea arbitrajului.

Revenind în plan sportiv, Ionuț Badea a declarat că egalul nu ajută foarte mult în cursa pentru podium: ”Jocul cu Mioveni este parte din tot ce înseamnă acest obiectiv. Cele trei puncte sunt foarte importante. Egalul te mai menține într-o oarecare situație de calcul, dar e important să câștigi, pentru că altfel e foarte greu”.

Claudiu Niculescu este foarte optimist: ”Am mare încredere în băieții mei că vom face la Pitești un meci mare și vom câștiga acest derby care naște multe ambiții și multe orgolii pe plan loca!”

Fără eșec la Pitești cu Ionuț Badea

Gazdele meciului din Trivale au 13 etape la rând în care nu au pierdut, dar în 2020, zestrea lor de puncte nu e grozavă. Argeșul are în acest an calendaristic numai o victorie și trei remize, ultima fiind bifată în etapa anterioară, 0-0 la Turris. Anterioara înfrângere în campionat datează din 16 octombrie 2019, 1-2 la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Altfel, Argeșul a urcat încet, dar sigur, de la numirea lui Ionuț Badea, în toamna acestui an. Cu Badea la timonă, alb-violeții nu au pierdut acasă în acest sezon, precedentul insucces în Trivale fiind suferit cu Nicolae Dică la cârmă, 0-2 cu Rapid (15 septembrie 2019).

Mioveniul, contondent în deplasare

Galben-verzii nu au nicio victorie oficială în anul 2020. Mioveniul a pornit cu un 0-2 acasă cu Viitorul Pandurii, apoi a scos un 1-1 chiar contra Argeșului.  După acest din urmă joc, a fost numit în funcție Claudiu Niculescu, cel care nu a reușit deocamdată decât două scoruri ”albe”, ambele acasă, cu Gloria Buzău și Rapid București.

Totuși, cei din Mioveni au argumentul jocurilor bune din deplasare. În momentul în care sezonul s-a întrerupt, galben-verzii erau pe primul loc în topul jocurilor externe, cu 20 de puncte în 11 meciuri ”afară”, suferind în deplasare un singur eșec, 0-2 la Farul.

Mioveniul este una dintre cele mai pragmatice grupări din L2, având 16 partide stagionale cu ”0-2 goluri”. De asemenea, oaspeții de marți au nouă jocuri în 2019/20 cu X pauză / X final.

Se vor marca mai multe goluri?

În istoricul disputelor din L2, raportul victoriilor este egal, 5-5, în 12 jocuri. În acest sezon, cele două trupe s-au duelat deja de două ori. În toamnă, a fost 2-0 acasă pentru Mioveni, în retur fiind 1-1 în Trivale, golurilor fiind marcate pe final de Matiș (minutul 81) pentru Argeș, respectiv Costin (minutul 90).

Ce este curios este că din 12 dueluri directe în divizia secundă, o singură dată s-au marcat mai mult de două goluri! Este vorba despre un 3-0 în contul celor din Mioveni, pe 4 mai 2011!

Sursa foto: sportpictures.eu