Universitatea Craiova – Laci: Oltenii au schimbat antrenorul după meciul tur

de Marius Huțu 

Universitatea Craiova încearcă să întoarcă rezultatul din tur cu FK Laci (Albania), scor 0-1, și să se califice în turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Partida are loc joi, de la ora 21:30, în România, iar câștigătoarea dublei manșe va înfrunta Anderlecht în turul următor.

REGHECAMPF ESTE NOUL ANTRENOR AL ECHIPEI

Jocul retur cu FK Laci va reprezenta un nou început pentru Universitatea Craiova pentru acest sezon, deși are disputate deja patru partide oficiale în trei competiții diferite. Rezultatul final al jocului din Albania a provocat un adevărat cutremur în Bănie. Antrenorul Marinos Ouzounidis a fost demis, rezultatul fiind greu de digerat. 

În locul grecului a fost numit interimar Dragoş Bon, dar Craiova a suferit și cu acesta pe banca tehnică. Echipa a fost surclasată de FCSB în ultima etapă de campionat, cu scorul de 4-1. Astfel, la începutul acestei săptămâni, patronul echipei a urgentat negocierile pentru aducerea unui nou antrenor și a ajuns la un acord cu Laurenţiu Reghecampf. Tehnicianul a semnat un contract pe 2 ani și a condus marți după-amiază primul antrenament.

Craiova a schimbat antrenorul și a rămas și fără cel mai important jucător din echipă, Alexandru Cicâldău. Imediat după meciul retur, mijlocașul a plecat în Turcia și a semnat un contract pe 5 ani cu Galatasaray. Oltenii se gândesc deja la câteva transferuri pentru a umple golul lăsat de această plecare, dar și pentru a mai întări echipa. Pentru returul cu Laci nu va fi cazul de schimbări în lot.

Universitatea Craiova încearcă să evite o nouă rușine în cupele europene. În ediția trecută a părăsit Europa League încă din primul tur preliminar, după ce a fost învinsă de Lokomotiv Tbilisi într-o unică manșă cu scorul de 2-1.

LACI NU A TRECUT NICIODATĂ DE UN TUR 2

FK Laci vine în România să repete evoluția bună din tur și să se califice mai departe. Perspectiva unei „duble” cu Anderlecht în turul 3 preliminar al Conference League este foarte motivantă. Ar însemna și cel mai important eveniment din istoria clubului albanez, care nu a întâlnit niciodată un adversar de asemenea calibru.

Acesta este al 8-lea sezon în cupele europene pentru FK Laci, iar până acum nu a trecut niciodată de turul 2 preliminar al Europa League. Rezultatul cu Craiova a însemnat și prima victorie din istorie după ce echipa a trecut un tur în cupele europene. În 2014 a fost eliminată de Zorya Luhansk în turul 2 (0-3 și 1-2). În 2018 s-a oprit după o „dublă” cu Molde (0-2, 0-3), iar în sezonul trecut a fost întrecută de Hapoel Beer Sheva cu 2-1 într-o unică manșă.

În timp ce Universitatea Craiova a avut parte de convulsii în ultimele zile, FK Laci s-a pregătit doar pentru partida retur din Bănie. În Albania încă nu a început noul sezon.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Craiova ar putea să întoarcă în mod normal rezultatul din tur, doar ar trebui să-și regleze ținta. În primele 90 de minute și-a creat nu mai puțin de 20 de ocazii, dintre care 5 șuturi au fost pe spațiul porții.
  • În turul 1, ambele jocuri ale echipei FK Laci cu Podgorica s-au terminat cu scorul de 1-0. Unul a fost pierdut, altul a fost câștigat. Albanezii s-au calificat după prelungiri (3-0).
  • Craiova a suferit în atac în primele meciuri din acest sezon, a înscris doar 2 goluri în cele 4 partide oficiale.

Sursa foto: Getty Images