Udinese - Lazio: friulanii au marcat doar două goluri în ultimele 7 „directe”, toate pierdute

de Ionuț Tătaru 

Criza lui Lazio se prelungește, iar formația din capitala Italiei încearcă să-i pună capăt miercuri seară, de la ora 22:45, când joacă în deplasare cu Udinese. 

Rămasă la 8 puncte în urma liderului Juventus, Lazio întâlnește una dintre victimele sale tradiționale din ultimii ani. Oaspeții de miercuri s-au impus de fiecare dată în precedentele 7 dueluri directe din Serie A, primind doar două goluri în această perioadă. 

UDINESE, 6 MECIURI FĂRĂ VICTORIE ACASĂ 

Seria pozitivă a lui Udinese (3 meciuri la rând fără înfrângere) a fost încheiată brutal în weekend de Sampdoria. Friulanii au fost învinși pe teren propriu, scor 1-3, și au ajuns astfel la 6 partide fără victorie acasă (3 egaluri și 3 înfrângeri). Este cea mai lungă serie negativă de acest fel a bianconerilor din mai 2018, când au avut 8 partide fără victorie pe propria arenă. 

De altfel, echipa pregătită de Luca Gotti a câștigat doar de două ori în ultimele 13 etape. În această perioadă numai Brescia, aproape retrogradată, are mai puține victorii - una singură. Nici Udinese nu e complet scăpată de griji, la 6 puncte de primul loc care trimite în Serie B, ocupat în acest moment de Lecce. 

Peste două zile vom fi din nou pe teren, iar adversarii noștri vor avea din nou o zi în plus de odihnă. În situația actuală, e un aspect care contează. Trebuie să ne recuperăm energia și să pregătim meciul cât se poate de bine. Știm care e forța echipei pe care o vom înfrunta”, a spus Luca Gotti, după eșecul cu Sampdoria. 

LAZIO, DE NERECUNOSCUT DUPĂ RELUAREA CAMPIONATULUI 

Aflată la un singur punct de Juventus în momentul întreruperii campionatului, din cauza pandemiei de coronavirus, Lazio este o dezamăgire după reluare. Oaspeții au 3 eșecuri consecutive, iar după cel mai recent, 1-2 cu Sassuolo, pe teren propriu, au existat tensiuni în vestiarul biancocelestilor. Din mai 2009 nu s-a mai întâmplat ca lazialii să piardă de 4 ori la rând în campionat. 

Simone Inzaghi pune forma slabă și pe seama problemelor de lot pe care le are. „De fiecare dată, am aceiași 9-10 jucători care intră pe teren. Cataldi, Leiva și Milinkovic-Savic nu pot juca un meci întreg. Le-am cerut să se sacrifice, dar știm cu toții că avem probleme din punct de vedere numeric. Însă asta nu trebuie să devină un alibi, pentru că meciuri precum cele cu Lecce și Sassuolo nu pot fi pierdute astfel”, a spus tehnicianul lazial. 

Inzaghi nu va avea tot lotul la dispoziție nici la Udine. Patric este în continuare suspendat, în timp ce Marusic, Correa și Lulic sunt accidentați. La gazde lipsesc, tot din motive medicale, Prodl și Mandragora. 

LASAGNA VS. IMMOBILE 

Partida de la mijlocul acestei săptămâni va fi și un duel între golgheterii celor două formații, aflați însă în momente diferite. 

Astfel, Kevin Lasagna e în mare formă, lucru confirmat de faptul că a marcat în fiecare din ultimele 5 etape, pentru un total de 6 goluri. Căpitanul friulanilor a ajuns pentru a treia oară în carieră la 10 reușite stagionale în Serie A, însă contra lui Lazio a punctat o singură dată. 

De cealaltă parte, Immobile nu se regăsește, iar avansul din fruntea clasamentului golgheterilor, față de Cristiano Ronaldo, este acum de doar un gol. Însă vârful lazial se simte bine în duelurile cu Udinese: în tricoul biancoceleste le-a marcat friulanilor 6 goluri. Doar cu Sampdoria (10) și SPAL (9) a reușit mai multe. 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM 

  • 5 din ultimele 7 dueluri directe s-au terminat cu over 2,5 goluri 
  • Lazio a primit cel puțin un gol în 8 din ultimele 9 etape 

Sursa foto: Guliver / Getty Images