U Craiova 1948-Dinamo / Se întâlnesc două echipe implicate în cele mai spectaculoase meciuri din prima etapă

de Levente Balint

Ultimul meci din etapa a 2-a a Ligii 1, programat luni, 26 iulie, de la ora 21:30, poate genera și cea mai mare emoție. U Craiova 1948 evoluează pentru prima dată acasă în acest sezon, cu publicul alături, în limitele impuse de actualele condiții sanitare și, mai mult, primește vizita unei formații contra căreia oltenii s-au mobilizat mereu în mod special, Dinamo București.

Cele două trupe se confruntă pentru prima dată după mai bine de zece ani și estimările arată că pe arena ”Ion Oblemenco” vor fi în jur de 15.000 de spectatori. Antrenorul gazdelor, Adrian Mutu, a făcut un apel către fanii olteni în acest sens: ”Luni seara ne așteaptă un meci foarte greu. Suntem la început de campionat și avem nevoie de voi! Am nevoie de voi. Echipa are nevoie de Peluza Sud. Hai, băieți, cât mai mulți la stadion ca să încurajăm echipa și să aducem victoria!”

AU ȚINUT PIEPT CAMPIOANEI

La revenirea în Liga 1, craiovenii au pierdut cu 2-3 la CFR Cluj, în condițiile în care la un moment dat au egalat scorul la 2-2, după ce ardelenii conduseseră cu 2-0. Rezultatul din Gruia reflectă traseul general al ”alb-albaștrilor”, care au patru meciuri din ultimele cinci oficiale cu rezultate echilibrate.

În Liga 2, U Craiova 1948 a fost aproape imbatabilă pe teren propriu și speră ca acum, odată cu revenirea fanilor în tribune, să continue traseul bun de acasă. În stagiunea anterioară, ”juveții” au pierdut o singură dată acasă în Liga 2, este vorba de un 1-2 cu CS Mioveni, pe 9 martie a.c.

Totodată, Craiova a primit gol în doar una din ultimele șase partide jucate acasă.

NU MOR ”CÂINII” CÂND VOR ALȚII?

Subevaluată la startul sezonului, cu interdicție la transferuri și intrată în insolvență, Dinamo a intrat cu șansa a doua în prima etapă, acasă contra Voluntariului. Totuși, cu ”tripla” lui Sorescu, bucureștenii s-au impus în cele din urmă cu 3-2, deși au fost conduși cu 0-1. În ciuda victoriei, echipa lui Dario Bonetti are probleme vizibile în apărare, care sigur îl îngrijorează pe tehnicianul italian!

Cum-necum, Dinamo are opt meciuri oficiale la rând fără eșec, în timp regulamentar! De asemenea, este demn de amintit că ”alb-roșiii” au câștigat cu 2-1 fiecare din ultimele trei deplasări din L1.

Ca și în cazul amfitrionilor de luni, Dinamo are și ea meciuri echilibrate la activ, consemnând scor strâns în șase din ultimele șapte meciuri competitive.

Sursa foto: Sportpictures