SPAL își ia adio de la Serie A printr-un meci cu Fiorentina

de Gabriel Ilcu

După trei ani la rând în Serie A, SPAL urmează să se întoarcă în divizia secundă după meciul din ultima etapă, în care o întâlnește pe Fiorentina, la Ferrara, duminică, 2 august, de la ora 19:00. Indiferent de rezultat, SPAL nu mai poate părăsi ultima poziție, în timp ce Fiorentina își poate consolida locul 10 cu un rezultat pozitiv.

DOAR DOUĂ PUNCTE PENTRU SPAL, DUPĂ LOCKDOWN

Retrogradarea lui SPAL se datorează în mare parte și evoluției foarte slabe de după reluarea campionatului. Echipa lui Luigi Di Biagi n-a câștigat niciun meci din cele jucate începând cu luna iunie și a adunat doar două puncte în 11 meciuri, după 2-2 cu Milan și 1-1 cu Torino. 

În etapa anterioară, ferrarezii au pierdut cu 3-0 la Verona, în fața unei echipe aflate în situația Fiorentinei, clasată la mijlocul clasamentului, fără obiectiv în finalul sezonului. Chiar dacă retrogradarea a devenit clară cu ceva timp în urmă, ultimele evoluții i-au înfuriat și mai tare pe fani, care nu și-au mai putut controla nervii. Deranjați de faptul că jucătorii lui Di Biagio nu au mai arătat niciun fel de orgoliu, după eșecul de la Verona, aceștia au lăsat un cap de porc în fața centrului de antrenament din Ferrara. 

Șansele ca SPAL să își ia adio cu o victorie de la Serie A sunt destul de mici. Pe lângă faptul că motivația practic nu mai există, Di Biagio are în continuare destul de mulți indisponibili. Berisha, Cerri, Sala, Floccari și Castro sunt în continuare accidentați. Cel mai probabil, fostul selecționer interimar va încerca să alinieze cea mai bună formație pe care o are la dispoziție, însă, pe parcurs, probabil va încerca să utilizeze mai mulți jucători tineri, cum ar fi Iskra sau Horvath, așa cum a mai făcut-o și în ultimele jocuri.

FIORENTINA CONTINUĂ CU IACHINI

Clasarea de la mijlocul clasamentului, evoluția din ultima perioadă și faptul că s-a arătat mulțumit să lucreze în continuare cu ce are la dispoziție i-au făcut pe conducătorii Fiorentinei să decidă că vor continua cu Beppe Iachini și în sezonul următor. Toscanii au aratat o formă destul de bună după pandemie. Exceptând primele trei jocuri, din care au obținut doar un punct, aceștia au mers foarte bine în următoarele opt, suferind o singură înfrângere (1-2 cu Roma, ambele goluri ale romanilor fiind marcate din penalty de fostul mijlocaș al Violei, Jordan Veretout). 

Fiorentina vine acum după o victorie cu 4-0 în fața Bolognei, meci în care Federico Chiesa a marcat un hat-trick. „Consider acest rezultat ca fiind al optulea pozitiv la rând. Nu iau în calcul meciul cu Roma ca fiind o înfrângere. Pe Federico am încercat să-l joc în fața când am venit, dar acum l-am readus în bandă. Voiam să-l fac să marcheze mai mult, dar acum sunt fericit că a ajuns la zece goluri”, a spus Iachini după meci. 

Fiorentina are mari șanse să mai reușească o victorie până la final de sezon, fiind clar favorită contra lui SPAL. Cu trei puncte, echipa Viola va termina în mod cert în prima jumătate a clasamentului. În prezent, toscanii sunt pe zece, la egalitate de puncte cu Parma și Bologna și cu un punct peste Cagliari. 

Iachini are aproape întreg lotul la dispoziție, cu excepția portarului Dragowski, care a fost înlocuit cu succes de Terracciano, și a mijlocașului Benassi.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • În tur, Fiorentina a câștigat cu 1-0 contra lui SPAL
  • Chiar dacă va pierde, SPAL nu va egala recordul de înfrângeri într-un singur sezon de Serie A, deținut de Benevento (29)
  • De la promovarea din 2017, SPAL nu a câștigat niciodată cu Fiorentina
  • Beppe Iachini nu are nicio înfrângere în 3 meciuri contra lui SPAL, în Serie A
  • SPAL a primit cel puțin 2 goluri în 9 din ultimele 10 meciuri

ECHIPE PROBABILE

SPAL: Letica - Cionek, Vicari, Bonifazi, Fares - Murgia, Valdifiori, Dabo - D'Alessandro, Petagna, Di Francesco

Fiorentina: Terracciano - Milenkovic, Pezzella, Caceres - Lirola, Pulgar, Castrovilli, Dalbert - Chiesa, Cutrone, Ribery

sursa foto: Guliver / Getty Images