Sociedad - Sevilla: bascii luptă pentru Europa; andaluzii sunt deja calificați în UCL

de Mihai Mateaș

Neînvinsă de 15 meciuri, în toate competițiile, Sevilla a reușit în runda precedentă să se califice matematic în ediția viitoare a Ligii Campionilor, competiție din care a lipsit în ultimele două sezoane. Andaluzii au trecut cu 2-0 de Mallorca și au profitat de pasul greșit al lui Villarreal pentru a se asigura că nu mai pot pierde locul 4 în clasament.

Ultima oară când a jucat în Liga Campionilor, cei de la Sevilla s-au oprit în „sferturi”, unde au fost eliminați de Bayern, după 0-0 și 1-2.

SEVILLA, FĂRĂ OBIECTIV RĂMAS, BASCII TRAG LA EUROPA

Joi, în penultima etapă, Sevilla dă piept cu Real Sociedad, în deplasare. Bascii vin după o victorie importantă pe terenul lui Villarreal, scor 2-1, și sunt încă în cursă pentru un loc de Europa League. Formația txuri urdin are doar două puncte mai puțin decât Getafe, ocupanta ultimului loc ce duce în UEL, dar mai are și varianta câștigării Cupei Regelui, unde va juca finala cu Athletic Bilbao, marea sa rivală.

În tur, la Sevilla, gazdele s-au impus cu 3-2. De altfel, ultimele două dueluri directe, ambele disputate însă pe Ramon Sanchez Pizjuan, au adus, în total, 12 goluri!

Ultima dată când Sociedad și Sevilla s-au întâlnit pe Anoeta, s-a terminat egal, 0-0.

SEVILLA, MAESTRĂ A DEPLASĂRILOR

N-au trecut decât trei ani de când Sevilla reușea un 4-0 spectaculos pe terenul lui Real Sociedad, așa că orice rezultat este deschis la acest duel.

Cu atât mai mult cu cât Sevilla e depășită doar de Real Madrid la numărul de puncte aduse din deplasare în acest sezon. Andaluzii au strâns 32 de puncte „afară”, aproape jumătate din cele 66 în total.

Real Sociedad a fost în acest sezon destul de vulnerabilă acasă. Din 18 jocuri pe Anoeta, Sociedad a câștigat doar jumătate, pierzând de șase ori și remizând în alte trei rânduri.

MULTE CORNERE?

De la gazde vor lipsi joi Guevara, Sangalli, Januzaj, Illaramendi și Aritz, toți accidentați, în timp ce trupa lui Lopetegui vine fără Corchia și Vaclik în nordul Spaniei.

Sevilla este echipa cu cele mai multe centrări corecte reușite în acest sezon, 217, și este a treia echipă cu cele mai multe șuturi la poartă și pe poartă. Nu e de mirare, așadar, că e și lider la cornere, cu 220 de lovituri de colț primite în cele 36 de meciuri anterioare.

Sursa foto: Guliver / Getty Images