Sassuolo - Udinese: echilibru perfect în duelurile directe din Serie A

de Ionuț Tătaru 

Sassuolo își apără locul 8 în acest sezon de Serie A în fața lui Udinese, duminică, de la ora 21:45, pe teren propriu. 

În precedentele 13 confruntări dintre cele două echipe, fiecare a obținut câte 4 victorii, iar alte 5 jocuri s-au terminat la egalitate. Cu Sassuolo în postură de gazdă, Udinese s-a impus în două rânduri, a obținut 3 remize și a pierdut doar o dată. Mai mult decât atât, friulanii nu au luat gol la ultimele două vizite pe Mapei Stadium

RECORD DE GOLURI PENTRU SASSUOLO 

În penultima etapă, echipa pregătită de Roberto De Zerbi a făcut spectacol pe teren propriu și a câștigat cu 5-0 în fața celor de la Genoa. O confirmare a prestațiilor solide care au urmat pauzei provocate de pandemie. De altfel, Sassuolo a marcat 28 de goluri după reluarea sezonului, capitol la care e depășită doar de Milan (32) și Inter (30)

Nu e o surpriză, așadar, că Sassuolo are deja 69 de goluri în actuala stagiune, un record al clubului în Serie A. Precedenta performanță de referință era de 58 de goluri. Acest lucru se datorează tandemului Caputo-Berardi, care a înscris în total de 35 de ori (21, respectiv 14). În schimb, recordul de puncte (61, în ediția de campionat 2015/16) rămâne de neatins. Emilianii pot încheia sezonul cu cel mult 54. Chiar și așa, De Zerbi e mulțumit de ceea ce au realizat elevii săi: „Un an extraordinar, dificil de repetat”. 

UDINESE, SINGURA ECHIPĂ DIN TOP 5 CAMPIONATE FĂRĂ PENALTY PRIMIT 

Friulanii vin după un eșec, 1-2 cu Lecce, pe teren propriu, un rezultat care fără importanță pentru formația antrenată de Luca Gotti, care nu mai are griji în privința rămânerii în Serie A. Udinese încearcă însă să încheie sezonul într-o notă pozitivă și speră să evite nedoritul record de a termina o ediție de campionat fără penalty primit. 

Deși în Italia s-a înregistrat un record de penalty-uri (180), niciunul dintre acestea nu a fost acordat bianconerilor. Un lucru nemaiîntâlnit în Top 5 campionate, în actuala stagiune. În Serie A, acest lucru s-a întâmplat ultima oară cu Siena, în sezonul 2004/05. Coincidență sau nu, toscanii s-au clasat atunci pe locul 14, poziția pe care se află și Udinese înaintea ultimei runde. 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM 

  • Roberto De Zerbi nu a învins-o niciodată pe Udinese ca antrenor: 3 remize și 3 înfrângeri 
  • Ultimele 5 dueluri directe de pe terenul lui Sassuolo au avut under 2,5 goluri 
  • Udinese a câștigat 3 din ultimele 4 meciuri disputate în deplasare. De fiecare dată când s-a impus, nu a luat gol 

Sursa foto: Guliver / Getty Images