Sassuolo - Fiorentina: echipa care a fost gazdă nu a câștigat în ultimele 5 dueluri directe

de Ionuț Tătaru

Sassuolo și Fiorentina sunt adversare în etapa a 31-a din Serie A, sâmbătă, de la ora 19:00. 

În ultimele 5 dueluri directe, echipa care a fost gazdă nu a reușit să câștige. În plus, Sassuolo are doar 4 victorii în 15 confruntări cu Fiorentina (5 egaluri, 6 înfrângeri). Totuși, toate cele 4 succese au fost obținute în retur. 

FINAL DE SEZON FĂRĂ EMOȚII PENTRU SASSUOLO 

Sassuolo e una dintre echipele fără emoții în acest final de sezon. Formația pregătită de Roberto De Zerbi e pe locul 8, la 11 puncte în spatele Romei, care ocupă poziția a șaptea, și nu trebuie să-și facă probleme în privința retrogradării. Gruparea neroverde încearcă însă să-și consolideze statutul de „cea mai bună dintre celelalte”, în urma celor 7 forțe ale Italiei. 

În runda trecută, Sassuolo a câștigat la Benevento (1-0), primul succes după o serie de 3 meciuri fără victorie. Elevii lui De Zerbi nu au mai legat două succese în campionat din octombrie anul trecut, o inconstanță care i-a costat pe neroverdi șansa de a lupta pentru o calificare în Europa. 

FIORENTINA, LA CEL MAI SLAB SEZON DIN ULTIMII 20 DE ANI 

Aflată pe locul 15, Fiorentina nu e complet scăpată de griji. Toscanii au 30 de puncte, cu 8 mai multe decât Cagliari, prima echipă de sub linie, iar o serie negativă ar putea să complice lucrurile pentru formația viola. Nu e un scenariu de neglijat, în condițiile în care oaspeții de sâmbătă au o singură victorie în ultimele 8 meciuri de campionat cu Beppe Iachini pe bancă (3 egaluri, 4 înfrângeri). 

În ultima etapă, Fiorentina a reușit să revină de la 0-2 cu Atalanta, pe teren propriu, dar a fost în cele din urmă învinsă (2-3). Astfel, toscanii rămân cu un singur punct în 3 meciuri și 30 în total, cel mai slab bilanț în acest punct al sezonului din ultimii 20 de ani. În ediția de campionat 2001/02, viola avea 22 de puncte după 30 de etape, iar la final a retrogradat. 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM 

  • 3 din ultimele 5 dueluri directe disputate pe terenul lui Sassuolo s-au terminat la egalitate 
  • În fiecare din ultimele 8 meciuri pe care Sassuolo le-a disputat acasă în Serie A au marcat ambele echipe. Bilanțul acestor jocuri este de 4 victorii, două remize și două înfrângeri 
  • Dusan Vlahovic a marcat 6 goluri în ultimele 4 meciuri de campionat 
  • Sassuolo nu se va putea baza pe principalele arme ofensive. Berardi, Caputo și Defrel sunt în continuare indisponibili din motive medicale. De asemenea, lipsesc Romagna și Ayhan 
  • La oaspeți, singurii absenți sunt Igor și Kokorin, ambii accidentați 

Sursa foto: Getty Images