Sampdoria - Verona: Duel fără obiectiv

de Alex Popescu

Sâmbătă, de la ora 16:00, Sampdoria și Verona se întâlnesc într-un meci al echipelor care nu mai au speranțe, dar nici griji. 

SEZON "ÎNCHEIAT" PENTRU AMBELE ECHIPE

Sampdoria și Verona nu mai au pentru ce să lupte în ultimele etape din acest sezon. Genovezii sunt pe locul 9, la 19 puncte de cupele europene și la 14 puncte de zona retrogradării. Verona este cu o poziție mai sus, avânnd 5 puncte peste trupa lui Ranieri.

Practic, excluzând eventuale calcule matematice, niciuna dintre cele două echipe nu mai poate intra în vreuna dintre cele două ecuații importante: cea a cupelor europene (cazul Veronei) sau cea a retrogradării (cazul Sampdoriei). 

REZULTATELE RECENTE, SUB AȘTEPTĂRI

Ambele echipe trec prin perioade modeste. Lipsite practic de obiectiv, atât Sampdoria cât și Verona au redus "turația motoarelor". În etapa trecută, echipa lui Ranieri a fost învinsă de Napoli cu 2-0, în timp ce Hellas a pierdut acasă, 0-1, cu Lazio. A fost un eșec suferit în minutul 92, Milinkovic-Savic marcând golul de 3 puncte dintr-o centrare a lui Ștefan Radu. 

Pentru Verona, înfrângerea cu Lazio a fost a patra în ultimele 5 partide. Echipa lui Juric a avut însă adversari incomozi în partidele pierdute, cedând cu Milan, Sassuolo și Atalanta, reușind să câștige doar împotriva lui Cagliari. 

Sampdoria are o singură victorie în ultimele 8 partide din Serie A, un succes la limită, 1-0, obținut împotriva celor de la Torino. Totuși, ligurienii sunt optimiști înaintea partidei de sâmbătă. Doria nu a mai pierdut acasă cu Verona din 1972. Mai mult, "blucerchiati" au câștigat 7 din ultimele 10 meciuri directe disputate împotriva adversarei de sâmbătă. 

La capitolul absențe, Samp nu se poate baza pe accidentatul Torregrossa, în timp ce Ekdal este incert. De cealaltă parte, Cetin, Benassi, Vieira și Favilli au probleme medicale și au șanse minime să fie folosiți de Juric în deplasarea de la Genova. 

ECHIPE PROBABILE

SAMPDORIA: Audero - Bereszynski, Tonelli, Colley, Augello - Candreva, Thorsby, Silva, Jankto - Gabiadini, Quagliarella

VERONA: Silvestri - Dawidowicz, Gunter, Magnani - Faraoni, Sturaro, Veloso, Lazovic - Barak, Zaccagni - Lasagna

sursa foto: Getty Images