Sampdoria - Cagliari: O victorie poate aduce liniștea pentru gazde

Sampdoria pare că și-a revenit, dar încă nu poate sta liniștită. Miercuri, de la ora 20:30, echipa din Genova primește vizita lui Cagliari. Sarzii lui Zenga nu mai contează nici în lupta pentru cupele europene, dar nici în cea pentru evitarea retrogradării. 

FORCING SPRE SALVARE

Sampdoria a reluat extrem de slab campionatul. După pauză, trupa lui Ranieri a avut trei înfrângeri consecutive și era deja văzută ca una dintre echipele care se vor zbate pentru a evita retrogradarea. Genovezii s-au ridicat însă din corzi și au obținut 3 victorii în următoarele patru meciuri, îndepărtându-se la 6 puncte de de zona periculoasă. 

În ultima etapă, Doria a câștigat cu 3-1 la Udine, după un meci în care veteranul Quagliarella (37 de ani) și-a trecut în cont al zecelea gol din acest sezon. O nouă victorie ar rezolva aproape complet ecuația rămânerii în Serie A pentru echipa din Genova, care ocupă poziția a 14-a. Acasă, Sampdoria are 5 victorii, 7 egaluri și 4 înfrângeri, câștigând două din ultimele trei partide. 

CAGLIARI VINE RELAXATĂ LA GENOVA

Actualul sezon e ca și încheiat pentru Cagliari. Sarzii sunt pe locul 11, la 9 puncte de Europa League și la 11 de zona retrogradării și nu mai au obiectiv. Zenga se va folosi de etapele rămase pentru a construi în liniște echipa pentru sezonul viitor. 

Runda trecută, trupa din Sardinia a remizat, 0-0, acasă, cu Lecce. A fost al doilea egal alb consecutiv pentru Cagliari, care, în cele 7 meciuri disputate de la reluarea campionatului, are 2 victorii, 2 înfrângeri și trei remize. 

4 victorii, 8 egaluri și 4 înfrângeri are echipa lui Zenga în deplasare. Cagliari nu a mai pierdut departe de casă de 3 etape (2 remize, o victorie). 

CAGLIARI CONDUCE LA "DIRECTE"

Din cele 82 de partide disputate până acum de Sampdoria și Cagliari, sarzii au câștigat 29, în timp ce "blucerchiati" s-au impus de 20 de ori. 33 de dueluri s-au încheiat la egalitate. 

În tur, Cagliari a învins cu 4-3, dar nu a fost ultima întâlnire directă dintre cele două echipe. Tot în decembrie, în 16-imile de finală ale Cupei Italiei, sarzii s-au impus din nou, dar cu 2-1. 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • S-au marcat peste 2,5 goluri în fiecare din ultimele 5 meciuri jucate de Sampdoria pe teren propriu
  • Sampdoria nu a primit gol în 4 din ultimele 6 meciuri disputate acasă, împotriva lui Cagliari
  • Cagliari a câștigat un singur meci din ultimele 5 jucate în deplasare

sursa foto: Guliver / Getty Images