România - Coreea de Sud: o victorie poate echivala cu calificarea echipei lui Rădoi

de Albert Horvath 

În al doilea meci din faza grupelor de la Tokyo, România va juca împotriva Coreei de Sud, duminică, 25 iulie, de la ora 14:00, la Kashima. Echipa lui Mirel Rădoi are deja trei puncte, după ce a câștigat primul meci din turneul din Japonia, în timp ce sud-coreenii au zero, întrucât au pierdut în prima etapă cu Noua Zeelandă. Cu un succes contra asiaticilor, „tricolorii” Under-23 și-ar asigura aproape sigur calificarea în sferturile de finală. 

FACE SCHIMBĂRI RĂDOI ÎN PRIMUL 11? 

Meciul cu Coreea de Sud vine la trei zile după victoria cu 1-0 cu Honduras, din meciul care a avut loc joi. A fost o partidă decisă de autogolul lui Elvin Oliva de înainte de pauză. Jucătorul latino-american a deviat cu capul, suficient de mult încât să-și păcălească propriul portar, mingea centrată direct spre poartă din corner de Andrei Ciobanu. 

Deși au mai fost anumite momente de slăbăciune, echipa lui Mirel Rădoi a arătat destul de solid în partida cu formația din America Centrală. E greu însă de spus cât de relevantă a fost partida cu Honduras, pentru că nu e exclus ca națiunea din CONCACAF să fie și cea mai slabă din grupa B, asta deși acum cinci ani, în turneul similar de la Rio, a ajuns până în semifinale (cu o altă generație totuși). 

E posibil ca Rădoi să facă modificări în echipa câștigătoare de joi. Una dintre ele ar putea fi titularizarea lui Radu Boboc în locul lui Florin Ștefan, adică schimbarea pe care a făcut-o la pauza meciului cu Honduras. În plus, Antonio Sefer a intrat foarte bine în repriza a doua, iar evoluția sa s-ar putea să-l fi convins pe selecționer încât să-l titularizeze duminică. De asemenea, Rădoi ar mai putea schimba și din cauza faptului că meciurile se succed rapid, dar și pentru a evita anumite suspendări. Dulca, Dobre și Sîntean au luat galbene în primul joc și vor rata partida cu Noua Zeelandă dacă vor fi avertizați și cu Coreea de Sud. 

SUD-COREENII, OBLIGAȚI SĂ CÂȘTIGE 

Sunt șanse mari ca România să întâlnească duminică un adversar mult mai ofensiv decât joi. Coreea de Sud este obligată să câștige partida cu „tricolorii”, după ce a fost învinsă în primul joc cu 1-0 de Noua Zeelandă, într-o întâlnire care a fost decisă de atacantul lui Burnley, Chris Wood. Fără o victorie în această etapă secundă, asiaticii ar fi ca și eliminați, dacă formația din Oceania nu pierde cu Honduras. O precizare foarte importantă ar fi aceea că primul criteriu de departajare în caz de egalitate la puncte este golaverajul. 

Coreea de Sud a fost destul de ofensivă și în partida cu Noua Zeelandă, dar jucătorii lui Kim Hak-bum n-au fost suficient de lucizi în fața porții. Din acest motiv, e posibil ca selecționerul lor să facă anumite modificări în primul 11 pentru partida cu România, iar din echipa de start ar putea ieși chiar starul echipei, Lee Kang-in de la Valencia. Mijlocașul de 20 de ani n-a fost deloc în apele lui cu Noua Zeelandă și ar putea să-i lase locul lui Lee Dong-jun, un jucător ceva mai ofensiv. 

Acesta din urmă ar urma să-l susțină pe vârful împins Hwang Ui-jo, de la Bordeaux. Atacantul din Ligue 1 este unul dintre cei trei jucători de peste 23 de ani (24 de ani în cazul acestui turneu), alături de Kwon Chang-hoon (în prezent la Suwon Bluewings, după ce a mai jucat la Dijon și Freiburg) și Park Ji-soo (joacă acum la Gimcheon Sangmu, echipa forțelor armate, întrucât efectuează stagiul militar obligatoriu). 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM 

  • Înaintea turneului de la Tokyo, Coreea de Sud a jucat două meciuri amicale: 2-2 cu Argentina și 1-2 cu Franța. 
  • Ultimele victorii ale reprezentativei U23 a Coreei de Sud au venit contra Ghanei, în cele două partide amicale din luna iunie. 
  • România s-a pregătit pentru întrecerea din Japonia cu două meciuri împotriva Arabiei Saudite la Mogoșoaia, ambele terminate la egalitate. 
  • Anterior, echipa Under-23 a lui Rădoi a mai jucat în iunie cu Mexic (0-1) și Australia (1-0) în Marbella. 
  • Ultima etapă din faza grupelor va avea loc miercuri, 28 iunie. 

ECHIPELE PROBABILE 

România: Aioani - Rațiu, Pașcanu, Ghiță, Boboc - Marin, Dulca - Dobre, Ciobanu, Gheorghe - Ganea. 

Coreea de Sud: Song Bum-keun - Lee You-hyeon, Jeong Tae-uk, Lee Sang-min, Kang Yoon-sung - Um Won-sang, Won Du-jea, Kim Dong-hyun, Kwon Chang-hoon - Lee Dong-jun - Hwang Ui-jo. 

Sursă foto: Getty Images