Roma - Verona: Capitolinii țin cu dinții de locul 5, în timp ce oaspeții nu au renunțat la visul european

Roma mai are un singur obiectiv intern în acest sezon: menținerea pe locul 5. O victorie împotriva Veronei, miercuri, de la ora 22:45, ar ușura misiunea capitolinilor. Oaspeții au însă foame de puncte și visează la o clasare pe un loc european. 

ROMA CAUTĂ A TREIA VICTORIE CONSECUTIVĂ

La 13 puncte de locul 4, Roma s-a consolat cu gândul va juca sezonul viitor în Europa League. Capitolinii nu concep să piardă însă și poziția a cincea, mai ales că actuala clasare e și așa sub obiectivul impus la începutul sezonului. 

Capitolinii au reușit să lege două victorii consecutive. Etapa trecută, echipa lui Paulo Fonseca a câștigat cu 3-0 împotriva Bresciei. De la reluarea campionatului, "giallorossi" au obținut 3 succese, pierzând tot de trei ori. 

Pe teren propriu, din 16 partide, Roma s-a impus de 8 ori. 3 egaluri și 5 înfrângeri sunt celelalte rezultate obținute de capitolini pe Olimpico. 

VERONA VISEAZĂ LA EUROPA

Nou-promovata a avut un sezon peste așteptări și obiectivele s-au schimbat pe măsură ce trupa lui Juric a început să strângă punct după punct. Dacă la începutul campionatului, Hellas își propunea doar o evitare a întoarcerii în Serie B, acum visul european începe să prindă contur. Totuși, parcursul din ultimele etape face a aspirațiile echipei gialloblu să pară mai mult o Fata Morgana. 

Verona are două egaluri consecutive, înainte de care a suferit și o înfrângere. În ultima rundă, echipa din regiunea Veneto a remizat, 1-1, la Florența. În total, de la reluarea campionatului, echipa lui Juric are 2 victorii, 2 înfrângeri și 3 remize și ocupă locul 9, la 6 puncte de poziția a șaptea ultima care duce în Europa League. 

De pe 5 ianuarie nu a mai câștigat Verona în deplasare. De atunci, a pierdut două meciuri și a obținut 6 remize. În total, pe terenuri străine, echipa din "Orașul Îndrăgostiților" are 3 victorii, "zestre" cu care ocupă abia poziția a 13-a în clasamentul partidelor disputate departe de propriul stadion. 

ECHIPE PROBABILE

Roma: Mirante - Spinazzola, Mancini, Ibanez, Kolarov - Diawara, Veretout - Perez, Mkhitaryan, Kluivert - Dzeko

Verona: Silvestri - Rrahmani, Gunter, Kumbulla - Faraoni, Amrabat, Veloso, Dimarco - Pessina, Lazovic - Carmine

sursa foto: Guliver / Getty Images