Ripensia - ”U” Cluj, un duel care mereu oferă dispute strânse

de Levente Balint

Etapa a 4-a din play-out (grupa A) aduce față-n față două dintre numele istorice din Liga 2. Ripensia Timișoara este pe poziția a 5-a, cea de baraj, cu 27 de puncte, și are nevoie stringentă de o victorie, fiind la două lungimi de locul care asigură salvarea directă. Înaintea partidei de duminică, 18 aprilie, ora 11:00, din Banat, ”U” Cluj este pe locul 1 în grupă, cu 33 de puncte, și un meci mai puțin disputat.

Primul duel direct de după cel de-al doilea război mondial a avut loc în 2013, pe când Ripensia era în Liga 5, cu acea ocazie roș-galbenii trecând de ”Șepcile Roșii” cu 2-1, în Cupa României. Scorurile echilibrate s-au păstrat și când cele două grupări au început să se confrunte în eșalonul secund. În 2018/19, a fost Ripensia – Universitatea 1-1, respectiv 3-2 pentru timișoreni, în retur. În toamna lui 2019, ”Ripi” a scos un egal pe ”Cluj Arena” (1-1), dar în sezonul regulat din acest campionat, ardelenii au învins cu 1-0, pe propriul teren.

UN EȘEC ÎN ZECE ETAPE

Ripensia are un singur eșec suferit în ultimele zece runde, este vorba despre un 0-2 consemnat acasă, pe 13 martie, cu Viitorul Târgu Jiu. În play-out, elevii lui Cosmin Petruescu au agonisit cinci puncte. Au demarat cu un 1-1 la Farul, apoi au trecut cu 2-1 acasă de Comuna Recea, adversara directă din cursa pentru salvarea directă. În ”intermediara” de miercuri însă, bănățenii au bifat doar un 0-0 din deplasarea de la CSM Slatina.

Zece din ultimele 11 meciuri ale Ripensiei au avut la final rezultate la o diferență de cel mult un gol. 

Interesant este că, mai departe, Ripensia nu are niciun meci în care să fi condus la pauză, în acest sezon! Singura dată când bănățenii au fost în avantaj după prima repriză a fost în meciul cu Turris (4-2), jocul fiind apoi anulat din cauza retragerii ulterioare a trupei din Turnu Măgurele.

BLOCAȚI ACASĂ DE ”LANTERNA ROȘIE”

Universitatea a început a doua parte a sezonului cu un triumf clar la CSM Slatina, 4-2. În ”intermediară” însă, echipa lui Costel Enache s-a împiedicat acasă de Pandurii (1-1), gorjenii fiind deja retrogradați din punct de vedere matematic.

Nu este cea mai bună perioadă pentru alb-negri, aceștia având trei eșecuri în ultimele șase partide competitive. Cât privește jocurile externe, Universitatea a adunat numai 13 puncte în zece deplasări. Totodată, să amintim că alb-negrii au primit minimum un gol în fiecare din ultimele șapte deplasări oficiale.

sursa foto: sportpictures