Ripensia mizează mai departe pe tineri, Călărașiul are un viitor incert

de Levente Balint 

Ripensia Timișoara și Dunărea Călărași se vor duela în prima etapă, această confruntare fiind deja frecventă în ultimii ani. Sâmbătă, 31 iulie, ora 11:00, va fi cea de-a șasea partidă directă la nivelul Ligii 2, fiecare dintre jocurile de până acum având ”GG” la final! Prima dată, în sezonul 2017/18 al Ligii 2, a fost 1-1 și 3-1 pentru Dunărea, trupa din Bărăgan promovând la finele acelui campionat. Apoi, au venit două rezultate identice, 1-1, în ediția 2019/20, pentru ca în unica încleștare directă din campionatul precedent să fie 2-2, la Călărași.

 ”RIPI”, ACELAȘI ANTRENOR, MULȚI TINERI

 Alături de FK Csikszereda, Ripensia este singura formație din L2 care și-a păstrat antrenorul din stagiunea anterioară, în persoana lui Cosmin Petruescu. 

Timișorenii i-au împrumutat pe doi tineri importanți din stagiunea anterioară, portarul Ștefan Dobre și mijlocașul Tudor Călin, la Academica Clinceni, respectiv UTA. ”Roș-galbenii” continuă să promoveze și să transfere fotbaliști tineri. Cele mai importante veniri din pre-sezon sunt portarul Rus (ex-CFR Cluj) și mijlocașul ofensiv Taras, internațional moldovean care a jucat la un moment dat în preliminariile Europa League. 

Ripensia s-a salvat direct în ultimele minute ale sezonului trecut, după un 1-0 cu Metaloglobus. Timișorenii au avut un ”play-out” bun, nepierzând niciun joc din cele șase disputate în ”seria retrogradării”. În total, Ripensia are opt meciuri la rând fără eșec în L2! În același timp,  să amintim că”Ripi” a suferit acasă doar două eșecuri pe teren, în meciuril de Liga 2 din sezonul trecut. 

SE PRECONIZEAZĂ INSOLVENȚA, LOT SCHIMBAT 

Dunărea, care se confruntă de multă vreme cu mari probleme financiare, ar putea intra în curând în insolvență. Cu toate acestea, ”galben-albaștrii” au avut un sezon 2020/2021 foarte bun. Călărășenii au pierdut barajul de rămânere/promovare în fața Voluntariului (1-2 și 0-4). Dunărenii au încheiat stagiunea cu cinci meciuri oficiale la rând fără victorie, problemele financiare afectând cursa pentru promovare a călărășenilor. 

Tehnicianul Cristi Pustai a plecat în această vară, în locul lui fiind numit un antrenor localnic, în persoana lui Mirel Condei. Lotul a suferit schimbări, dar au rămas câțiva jucători experimentați pentru acest nivel, precum fundașul Șandru, mijlocașii Fotescu și Ciucur, respectiv atacantul Kanda.

Sursa foto: sportpictures.eu