Rezultate bune în meciurile de verificare pentru Dej și Slobozia

de Levente Balint

 Cele două echipe care vor întâlni sâmbătă, 31 iulie, de la ora 11:00, la Dej, și-au asigurat participarea în liga secundă după meciuri dramatice. Ardelenii au revenit după 14 ani în eșalonul secund grație unui gol marcat în minutul 90+6 la Zalău, în finala barajului, promovând astfel cu scorurile de 0-0 și 1-1. 

Tot după un baraj a rămas în Liga 2 și Slobozia. Ialomițenii au marcat golul decisiv în minutul 90+3 contra celor de la Comuna Recea, pentru 3-0, după ce în tur fusese 2-0 pentru maramureșeni.

 ȘASE VICTORII LA RÂND ÎN TESTE, ZECE NOUTĂȚI

 Unirea Dej are ambiții mari în Liga 2. Cel puțin rezultatele din ”amicale” le dau curaj elevilor lui Dragoș Militaru, cei care au bifat șase victorii la rând în această vară. În ultima repetiție, dejenii au trecut de terța divizionară Gloria Bistrița Năsăud (2-0), dar este de notat că ei au două victorii în teste contra mult mai bine cotate Universitatea Cluj (4-1 și 2-0)! 

Nu mai puțin de zece jucători noi au venit în inter-sezon la ”alb-albaștri”. A fost adus fundașul Pop, ex-Gaz Metan, iar de la fosta secund divizionară din Recea au fost cooptați portarul Răilean și stoperul Burdeț. De asemenea, dejenii au împrumutat și tineri care aparțin de campioana CFR Cluj. 

MIHALCEA VREA O CLASARE MAI BUNĂ

 Nici Unirea Slobozia nu a stat mai prejos în meciurile amicale, impunându-se contra unor colege de eșalon, precum Unirea Constanța (2-0) și Dacia Unirea Brăila (5-1). 

Formația lui Adrian Mihalcea s-a întărit considerabil în inter-sezon, cu fotbaliști buni pentru nivelul Ligii 2. Au ajuns la ”galben-albaștri”: fundașul Coadă (SSU Politehnica), mijlocașii Grecu și Cruceru (ex-Farul) și atacantul Ivan (Mioveni). Cu Mihalcea la timonă, Slobozia a pierdut un singur joc în ultimele opt dispute oficiale.

 Tehnicianul care a salvat Unirea spune că țintește mai mult în noul campionat: ”Atacarea play-off-ului este un obiectiv îndrăzneț. Mai realist este obiectivul clasării în prima jumătate a clasamentului”.

Sursa foto: sportpictures.eu