Reading – Middlesbrough: „Boro” a câștigat ultimele șase meciuri cu formația lui George Pușcaș

de Marius Huțu

George Pușcaș încheie cu bine sezonul la Reading, după ce a marcat două goluri și a oferit alte două pase decisive în ultimele trei partide oficiale. Atacantul român speră într-o altă evoluție bună în jocul cu Middlesbrough, programat marți, de la ora 20:00, în cadrul etapei cu numărul 44.

PUȘCAȘ A FOST TITULAR ÎN ULTIMELE TREI JOCURI

Reading a obținut șapte puncte în ultimele trei etape, după 5-0 cu Luton (deplasare), 0-0 cu Huddersfield (0-0) și 1-0 cu Charlton (deplasare), toate aceste adversare fiind implicate în lupta pentru evitarea retrogradării, la fel ca și Middlesbrough. Astfel, formația pregătită de Mark Bowen a ajuns la 56 de puncte și matematic nu mai are nicio treabă cu emoțiile retrogradării.

Dar încă de acum două runde, managerul echipei a susținut că obiectivul pentru finalul sezonului este să termine în prima jumătate a ierarhiei. Reading este la patru puncte distanță de Blackburn, formație care încheie prima jumătate a clasamentului.

Formația lui George Pușcaș încearcă să confirme forma bună din ultimele runde și pe teren propriu, unde nu a câștigat după reluarea sezonului. În cele trei jocuri, a adunat doar două puncte pe „Madejski Stadium”, după 1-1 cu Stoke, 0-3 cu Brentford și acel 0-0 cu Huddersfield de care am amintit mai devreme. Ultimul succes „acasă” datează de la finalul lunii februarie, 2-0 cu Barnsley.

În ceea ce-l privește pe atacantul român, acesta speră să înceapă al patrulea meci consecutiv ca titular. Gazdele au patru jucători cu probleme, cea mai importantă fiind cea a portughezului Joao.

„BORO” NU A CÂȘTIGAT ÎN 2020 DECÂT ÎN DEPLASARE

Middlesbrough se vede în situația de a tremura serios pentru menținerea în Championship, după ce a pierdut trei din ultimele patru partide. În urmă cu trei zile, „Boro” a pierdut pe teren propriu destul de clar, 1-3 cu Bistrol City, astfel că azi are doar două puncte peste zona retrogradării.

Încurajarea pentru Middlesbrough înaintea partidei de la Reading este faptul că ultimele victorii au fost realizate în deplasare. După restart, echipa lui Neil Warnock a obținut două victorii „afară”, 2-0 cu Stoke și Millwall. Mai mult, ultimele cinci victorii din campionat au fost realizate în deplasare. De fiecare dată când s-a impus în aceste jocuri, „Boro” nu a primit gol!

După partida cu Reading, oaspeții vor mai avea două partide cu Cardiff și Sheffield Wednesday. „Boro” pare obligată să puncteze aici, având în vedere că formația galeză luptă pentru a intra în play-off și în consecință o va aștepta un meci și mai dificil.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

* Middlesbrough a obținut toate cele trei puncte în tur, după ce s-a impus la limită, cu scorul de 1-0.

* Ultimele șapte meciuri directe au avut 1-3 goluri la total.

* „Boro” vine motivată la Reading și de faptul că a câștigat cele mai recente șase partide directe.

Sursa foto: Guliver / Getty Images