Rapid a început perfect, dar vineri seara dă peste Farul lui Hagi

de Levente Balint

Ca să parafrazăm o expresie des folosită, poate nici cei mai optimiști fani nu credeau că Rapidul va începe atât de bine noul sezon în Liga 1! Giuleștenii au 6 din 6 puncte posibile și sunt pe primul loc. Vineri seara însă, de la ora 21:30, pe ”Arena Națională”, în runda a 3-a, vine Noul Farul / Vechiul Viitorul, formație care a adunat și ea 4 puncte în primele două runde. Niciuna din cele două trupe nu a primit gol în aceste două etape.

MARCHEAZĂ CONSTANT ACASĂ

Așadar, a fost 1-0 pentru Rapid în prima etapă, acasă cu Chindia, pentru ca în weekend-ul anterior echipa lui Mihai Iosif să învingă cu 2-0 la Mioveni. În aceste două partide, atacantul Bălan a marcat câte un gol, imediat după pauză: în minutul 57, respectiv minutul 55!

Câteva detalii interesante pot fi regăsite în dreptul gazdelor de vineri seara. Astfel, ”alb-vișiniii” nu au consemnat decât un singur scor de egalitate în ultimele 16 partide oficiale! De asemenea, Rapidul a marcat minimum un gol în fiecare din cele nouă jocuri în care a evoluat ca gazde, în 2021. Apropo, giuleștenii au cedat doar de două ori acasă în acest an calendaristic.

Altfel, deși bucureștenii joacă destul de ofensiv, șapte din ultimele nouă meciuri competitive ale lor au avut în total la final ”0-2 goluri”.

HAGI VINE LA VICTORIE

Aioani, Ghiță, Boboc, Ciobanu și Ganea sunt cei cinci ”fariști” aflați la Jocurile Olimpice. Cei cinci se vor întoarce săptămâna viitoare, dar dobrogenii nu le-au resimțit lipsa. După un 0-0 muncit la UTA, Farul a trecut acasă de Gaz Metan cu 2-0, grație unor reușite din repriza secundă. Fundașul dreapta Dussaut revine duoă suspendare, în timp ce mijlocașul Artean încă nu este total refăcut.

Gheorghe Hagi vrea triumful: ”Sunt două echipe în formă, au un moral ridicat. Ambele au jucat foarte bine până acum, nu au primit goluri şi au marcat, deci va ieşi un meci bun. Știm că adversarul este foarte bun, dar noi vrem să ne întoarcem la Constanța cu o victorie!

Cum actualul Farul are în componență practic efectivul Viitorului de anul trecut, să precizăm că dobrogenii au un singur eșec în ultimele opt ”oficiale”, acel 0-1 cu Sepsi, din barajul pentru eurocupe. Totodată, un singur meci din aceste opt a avut ”Over 2,5 goluri” la final.

Sursa foto: sportpictures.eu