Rapid – Turris: egalul, fatal pentru ambele trupe

de Levente Balint

După doar un an petrecut în Liga 2, Rapid București și Turris Turnu Măgurele au șanse de a promova, însă în cazul meciului direct care contează pentru ultima etapă din mini-turneul de promovare calculele sunt foarte complicate. În acest moment, clasamentul se prezintă astfel: 1. UTA 29p. (7-7), 2. Mioveni 27p. (4-4), 3. Argeș 26p. (6-5), 4. Turris 25p. (4-4), 5. Rapid 24p. (3-3), 6. Petrolul 22p. (2-3).

Astfel, este clar că un scor de egalitate în partida de duminică, 2 august, ora 18:30, le scoate pe ambele trupe din socotelile atât ale promovării directe, cât și ale locului 3 de baraj. În plus, cele două mai au un dezavantaj comun: au beneficiat de rotunjire de puncte înaintea începerii sezonul de ”play-off”. Acesta este primul criteriu de departajare în caz de egalitate, având prioritate formațiile are nu au avut nevoie de ajustarea de 0,5 puncte.

În rest, în funcție de scorurile din disputele FC Argeș - UTA și Petrolul – CS Mioveni, este posibil ca pe potențiala învingătoare a meciului de la București victoria să o ducă pe locul 2, direct promovant  sau să nu o ajute nici măcar pentru accesarea barajului!

RAPIDUL A REINTRAT ÎN CĂRȚI LA ARAD

Giuleștenii au stricat sărbătoarea liderului, câștigând în runda anterioară cu 2-1 la UTA. A fost prima victorie obținută de Rapid în anul 2020, după șase runde în care bucureștenii nu au reușit niciun triumf. Toate cele șapte partide din 2020 ale bucureștenilor s-au terminat cu scoruri la o diferență de cel mult un gol.

Dan Alexa este conștient că accederea în Liga 2 poate fi decisă de anumite situații punctuale: ”Pentru noi, urmează o ultimă finală. Am reușit să obținem la Arad o victorie care ne obligă în momentul ăstă să câștigăm cu  Turris, o echipă, care, la fel, e foarte bună. E un play-off disputat, cu meciuri în care un moment poate să decidă soarta partidei. Sunt echipe cu antrenori foarte buni, foarte organizate”.

MECIURI ECHILIBRATE ȘI PENTRU OASPEȚI

Turris a avut șansa de a se apropia de Liga 1 în runda anterioară, dar a cedat acasă cu 0-1 contra Mioveniului, acesta fiind întâiul insucces suferit la Turnu Măgurele de la promovarea din vara anului trecut. De-altfel, aceasta a fost prima înfrângere oficială din 2020 pentru teleormăneni.

 Și Turris oferă partide strânse: alb-albaștrii au opt partide consecutive cu scoruri la limită, de cel mult un gol diferență, ceea ce-l determină și tehnicianul Erik Lincar să sublinieze echilibrul:  ”Trebuie să nu cedăm, pentru că toate echipele au șanse la locul 2. Mergem înainte, va fi foarte interesantă ultima etapă. Eu zic că toată lumea s-a chinuit în play-off. Echipele sunt apropiate valoric, contează fiecare punct”.

”DIRECTE”: AVANTAJ PENTRU TURRIS

Până acum, cele două trupe s-au confruntat de trei ori la nivel oficial, teleormănenii ieșind bine de fiecare dată!

În prima dispută, Turris a câștigat cu 2-0 în Giulești, în toamna lui 2018, în Cupa Românie. Apoi, în L2, în turul actualului sezon, trupa lui Lincar a câștigat cu 3-1. În fine, în februarie, în timpul sezonului regulat, a fost 0-0 în partida găzduită de bucureșteni.