Petrolul-Poli Iași, unul din cele mai importante meciuri din prima etapă a Ligii 2

de Levente Balint 

Două dintre numele importante din eșalonul secund, dornice de revenirea grabnică în elită, se vor confrunta în prima etapă, într-un joc programat pe 31 iulie, ora 11:00. Petrolul Ploiești are trei sezoane la rând fără promovare, iar Politehnica Iași a retrogradat în vară, din postura de ”lanternă roșie”. 

Cele două trupe s-au întâlnit ultima dată pe 9 februarie a.c., tot pe arena ”Ilie Oană”, Petrolul învingând cu 3-0, din postura de secund divizionară, în Cupa României! Interesant este că în celelalte cinci partide directe jucate în prealabil, Politehnica s-a impus de fiecare dată! 

ANTRENOR NOU, ECHIPĂ PĂSTRATĂ ÎN MARI LINII

 După eșecul de anul trecut, Petrolul, care a terminat pe primul loc în ”play-out”, a optat să aducă un nou antrenor, în persoana lui Nicolae Constantin. Acesta a avut un parcurs decent la cârma echipei Comuna Recea, în prima jumătate a stagiunii trecute. Efectivul ”găzarilor” a fost păstrat în mare măsură, fiind cooptat și un mijlocaș care a evoluat anul trecut în Liga 1, este vorba despre moldoveanul Cebotari. 

În ultima repetiție înainte de start, Petrolul a trecut cu 2-1 acasă de Concordia Chiajna. Chiar și așa, antrenorul Nicolae Constantin nu crede că oponenții trebuie să fie subevaluați: ”Iașul are un antrenor bun (Costel Enache-n.n.). A antrenat și aici și știe ce înseamnă Petrolul. Sunt sigur că va face tot posibilul să ne încurce, dar îmi doresc să începem bine, să bifăm trei puncte care ne-ar ajuta pentru moral. Va fi un meci greu, deși multă lume vorbește că Iașul e o echipă dezorganizată, că s-a reunit târziu, Asta e o capcană, sper că nu picăm în ea”. 

ENACHE REVINE CA ADVERSAR

 Costel Enache a fost cel ales pentru a revigora Politehnica, trupă care a rămas cu doar patru jucători de câmp față de sezonul trecut. 14 jucători noi sunt în lot, patru dintre ei fiind împrumutați din prima divizie: portarul Popescu (Universitatea Craiova), fundașul Cană (FCSB) și atacanții Istrate (FCSB) și Camara (FC Botoșani. 

Enache, cel care a ratat promovarea cu prahovenii în  vara lui 2020, încearcă să lase presiunea pe adversari:”Nu plecăm cu prima șansă, știm lucrul acesta, dar câte șanse avem, 5, 10, 20 sau 40 la sută e de datoria noastră să ne batem pentru ele. Întâlnim o echipă cu pretenții, cu obiectivul clar, declarat și susținut prin ceea ce fac. Din echipa de start, opt jucători sunt din grupul de anul trecut, trei jucători sunt jucători noi. Omogenitatea este de partea lor, continuitatea, faptul că au început pregătirile mult înaintea noastră, toate acestea constituie avantajele lor”

Sursa foto: sportpictures.eu