Petrolul este lider în play-out, dar are un bilanț catastrofal pe teren propriu

de Levente Balint

Petrolul Ploiești este în pole-position pentru ocuparea locului 1 în play-out, ca o consolare pentru cea de-a treia ratare la rând a promovării în prima divizie. Înaintea etapei a 4-a din play-out (grupa B), prahovenii sunt lideri în serie, cu 34 de puncte, cu un meci mai puțin disputat. Sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 12:30, pe arena ”Ilie Oană” vine Gloria Buzău. Muntenii sunt pe 4, cu 30 de puncte, la șase lungimi deasupra poziției de baraj, însă au și un meci mai puțin disputat.

Gloria le-a făcut zile fripte celor de la Petrolul, de la revenirea în Liga 2. În toamna lui 2019, Gloria a învins la Ploiești cu 1-0, iar în sezonul regulat din actualul campionat, buzoienii au plecat iarăși neînvinși din Prahova (1-1).

NUMAI TREI VICTORII ACASĂ

Formația antrenată temporar de Octavian Grigore a început partea a doua a sezonului cu un 1-0 la CSM Reșița, dar apoi, galben-albaștrii au arătat încă o dată că au uriașe probleme pe teren propriu. Petrolul a cedat cu 0-1 acasă cu Concordia Chiajna. Astfel, prahovenii au rămas doar cu trei victorii amanetate acasă în tot sezonul, adunând numai 11 puncte din 11 dispute domestice. Cele două victorii din ultimele șase runde au fost obținute în deplasare, ultimul triumf de acasă datând din 23 februarie a.c., 1-0 cu Metaloglobus.

Colac peste pupăză, ploieștenii nu au marcat deloc în ultimele trei dispute competitive jucate în arena ”Ilie Oană”!

Să mai spunem că nici goluri multe nu prea s-au mai văzut în ultima perioadă în disputele ”găzarilor”. Patru din ultimele cinci dispute ale ”petroliștilor” au avut ”0-1 goluri” la final.

UN EȘEC ÎN ȘASE ETAPE

Gloria își continuă traseul oarecum stabil din acest campionat. Muntenii antrenați de Ilie Stan au un singur eșec în ultimele șase runde, un drastic 1-5 suferit la Metaloglobus. Și buzoienii au numai două dispute bifate până acum în play-out: Gloria a început cu un 4-2 la Viitorul Târgu Jiu, iar miercuri a consemnat doar un 0-0, acasă cu Unirea Slobozia.

Față de gazdele de sâmbătă, buzoienii oferă dispute mai atractive, cel puțin în deplasare. Ultimele zece deplasări oficiale ale Gloriei au avut toate ”Over 1,5 goluri” la final. De asemenea, roș-albaștrii au numai trei eșecuri suferite în ultimele 11 deplasări în toate competițiile.

sursa foto: sportpictures