Pentru prima dată în acest sezon, Huesca a câștigat două partide la rând

de Răzvan Zeldea

Despărțite doar de trei puncte înaintea duelului direct, Deportivo Alaves și Huesca vor fi față în fața duminică, de la ora 17:15, pe Estadio de Mendizorroza.

HUESCA TRAVERSEAZĂ O PERIOADĂ BUNĂ

Pe lângă succesul din tur cu Deportivo Alaves, scor 1-0, Huesca traversează o perioadă excelentă, aproape neașteptat de bună. În ultima etapă, elevii lui Pacheta s-au impus clar pe teren propriu cu Elche, scor 3-1, și, pentru prima dată în actualul sezon, au înregistrat două victorii consecutive.

La un moment dat, Huesca părea condamnată la retrogradare. Acum, după ce a acumulat șapte puncte în precedentele trei etape, aragonezii au „evadat” din zona retrogradării, find pe locul 16, cu 27 de puncte. Însă, viitoarea adversară, Alaves, are doar trei puncte mai puțin, astfel că „azulgranas” nu-și permit un eșec în weekend.

Gruparea antrenată de Pacheta are trei jucători indisponibili pentru confruntarea cu Deportivo Alaves: Antonio Valera, Javi Ontiveros și Pablo Maffeo, toți fiind accidentați.

ALAVES, VULNERABILĂ ÎN DEFENSIVĂ

Etapa precedentă, Deportivo Alaves a bifat o remiză „albă” cu Athletic Bilbao, ajungând la opt meciuri consecutive fără victorie în campionat. Rezultatele slabe din ultima perioadă reflectă și situația din clasament. Gruparea bască este penultima în La Liga, cu 24 de puncte, dar la doar trei lungimi distanță de prima poziție care asigură menținerea în primul eșalon.

Așadar, deși forma de moment nu e de partea lor, elevii lui Javier Calleja trebuie să găsească resursele necesare pentru a obține cel puțin un rezultat de egalitate. Deportivo Alaves nu a mai câștigat în campionat din februarie, de la acel 1-0 cu Valladolid.

În plus, Alaves are probleme mari și pe faza defensivă. Bascii au a treia cea mai slabă apărare din Spania, după Granada și Celta Vigo, cu 47 de goluri încasate în 30 de etape.

Sursa foto: Getty Images