Panathinaikos - Aris: Un nou meci crucial pentru Boloni în cursa pentru eurocupe

de Levente Balint

Echipa lui Ladislau Boloni se află într-o cursă tot mai palpitantă pentru calificarea în cupele europene. Cu șapte runde înaintea finalului de play-off din Superliga elenă, Panathinaikos este clasată pe locul 5, cu 49 de puncte. Duminică, 18 aprilie, de la ora 15:00, atenienii joacă acasă un meci ”de șase puncte” contra uneia din concurentele la calificarea în cupele europene. Aris Salonic este pe locul 2, cu 54 de puncte și visează la a treia calificare consecutivă în competițiile continentale.

PUȚINE GOLURI ÎN ULTIMELE ”DIRECTE”

Panathinaikos-Aris este unul dintre duelurile ”vintage” din fotbalul grec. În sezonul regulat, confruntările dintre cele două trupe s-au încheiat cu rezultate ”în oglindă”. Trupa din Salonic a învins în capitală cu 1-0, iar ”verzii” s-au revanșat în deplasare, 1-0.

Ultimele cinci partide directe nu au prezentat un spectacol ieșit din comun, având la final cel mult două goluri în total, de fiecare dată.

Aris nu are decât două victorii în fața lui PAO în ultimele zece confruntări, atenienii impunându-se de șase ori în acest răstimp. Trebuie spus că victoria lui Aris din toamnă a fost prima obținută pe terenul lui Panathinaikos după o pauză de 13 ani!

MACHEDA, OM DECISIV PENTRU BOLONI

Panathinaikos a pierdut în weekend-ul trecut, 1-3 la rivala Olympiacos, în condițiile în care a deschis scorul și a fost cu un om mai puțin în ultimele 35 de minute. 

Formația lui Boloni are însă un moment bun când e vorba despre partidele de pe teren propriu. Panathinaikos are un singur eșec acasă din noiembrie 2020 încoace, un 1-2 cu Giannina, în Cupa Greciei, consemnat pe 3 martie 2021.

Atacantul Macheda este cel mai important om al gazdelor în acest moment. Fotbalistul de 29 de ani are nouă goluri în campionat, dar cinci dintre ele au venit în ultimele patru etape! Să mai precizăm că după ce multă vreme a fost printre cele mai pragmatice trupe din Superligă, PAO a bifat cinci meciuri cu ”Over 2,5 goluri” la final în ultimele șase partide competitive.

Fanii lui PAO speră mai departe în calificarea europeană. Boloni a reușit să redreseze treptat trupa ”verzilor”. Actualmente, din 27 de meciuri conduse la atenieni la nivel oficial, Boloni a reușit să bifeze 14 victorii.

În ceea ce-i privește pe galben-negrii din Salonic, să spunem că aceștia au cedat în runda trecută acasă, 1-3 cu AEK Atena. Aris, pregătită de Akis Mantzios, are două victorii și două eșecuri în ultimele patru runde. Ultima victorie în deplasare datează din 7 februarie a.c., 2-0 la AEK.

sursa foto: Getty Images