Osasuna – Elche: „alb-verzii” sunt fără victorie în ultimele 14 deplasări din campionat

de Răzvan Zeldea

Osasuna și Elche, două formații aflate în partea inferioară a clasamentului, se întâlnesc duminică după-amiază, de la ora 15:00, pe stadionul El Sadar. În partida tur, cele două formații au remizat spectaculos, scor 2-2. De altfel, trei dintre ultimele patru confruntări au fost egaluri.

DOAR BARCELONA A ÎNVINS-O PE OSASUNA ÎN ULTIMELE ȘASE ETAPE

După o serie de trei remize încheiate cu același scor, 0-0, Osasuna a obținut o victorie neașteptată etapa trecută, când a reușit s-o învingă în deplasare pe Villarreal, formație care luptă pentru locurile europene, scor 2-1. În urma acestui succes, elevii lui Jagoba Arrasate au ajuns la trei victorii și un egal în precedentele patru deplasări din campionat.

În schimb, pe teren propriu, unde se va disputa și partida cu nou-promovata Elche, Osasuna este fără victorie în ultimele patru runde, în care nu a reușit să înscrie niciun gol. Totuși, per total, gruparea pamplonă are doar o înfrângere în precedentele șase etape din La Liga, un 0-2 cu Barcelona.

Înainte de startul rundei, „los rojillos” sunt pe locul 14, cu 34 de puncte, având un avans de opt puncte față de primul loc retrogradabil, ocupat de Elche, viitoarea adversară.

PARCURS SLAB PENTRU ELCHE ÎN DEPLASARE

Elevii lui Fran Escriba sunt cu moralul la pământ înaintea confruntării cu Osasuna. Etapa anterioară, Elche a pierdut clar cu Huesca, una dintre formațiile rivale în lupta pentru evitarea retrogradării, scor 1-3, ceea ce complică și mai mult lucrurile pentru alb-verzi. Elche este pe locul 18 în clasament, primul retrogradabil, dar la un singur punct distanță de o poziție sigură. În această situație, oaspeții de duminică nu prea își permit un alt pas greșit.

În mod clar, nou-promovata are nevoie de puncte, dar rezultatele recente nu sunt încurajatoare. „Alb-verzii” sunt fără victorie în ultimele cinci etape, din care au acumulat doar două puncte, după remizele cu Getafe și Real Betis.

Mai rău, în jocurile din deplasare, Elche are o serie negativă de 14 meciuri fără victorie. În actualul sezon din La Liga, gruparea antrenată de Fran Escriba are doar două victorii pe terenul adversarei.

Sursa foto: Getty Images