Milan - Cagliari: sarzii n-au învins „diavolul” milanez în deplasare din 1997

de Mihai Mateaș

AC Milan vrea să încheie sezonul 2019/2020 într-o notă pozitivă, mai ales că nu a mai pierdut de 12 partide, în toate competițiile. Adversară îi este Cagliari, echipa lui Zenga venind după o victorie surpinzătoare, 2-0 cu campioana Juventus.

CAGLIARI POATE URCA PÂNĂ PE LOCUL 10

Cagliari e pe poziția a 13-a în acest moment, cu 45 de puncte, în timp ce Milan e pe locul 6, cu 63 de puncte. Rossonerii nu mai pot nici urca, nici coborî în clasament, indiferent de rezultatul meciului de sâmbătă, de pe teren propriu, cu sarzii. În schimb, Cagliari poate urca până pe locul 10, dacă o învinge pe Milan.

Echipa lui Stefano Pioli a avut un parcurs excelent în ultima parte a sezonului, cu 12 meciuri la rând fără eșec în toate competițiile, dintre care 11 în Serie A. Așa au și ajuns milanezii, de altfel, pe locul 6, care le asigură prezența în Europa League.

MILAN, ÎNTR-O FORMĂ EXCELENTĂ

Milan vine după o victorie concludentă în etapa precedentă, 4-1 cu Sampdoria, și are patru victorii în ultimele cinci etape disputate. Între victimele acestei serii au fost Juventus și Lazio.

Totuși, rossonerii ar fi doar pe locul 7 în clasament dacă s-ar lua în considerare doar punctele obținute acasă, acolo unde au 10 partide fără victorie din totalul de 18 disputate.

TRUPA LUI ZENGA A PUS CAPĂT UNEI SERII DE OPT MECIURI FĂRĂ VICTORIE

Până la victoria cu Juventus, obținută în precedenta rundă, echipa lui Walter Zenga avea o serie de opt meciuri fără victorie, de când a reușit victorii cu SPAL și Torino la finalul lunii iunie.

Milan va fi lipsită de aportul lui Andrea Conti, Alessio Romagnoli și Mateo Musacchio, toți trei accidentați, dar cel puțin nu a suferit noi pierderi în ultima vreme. Theo Hernandez și Ismael Bennacer revin după suspendări și ar trebui să fie titulari, în mod normal, contra lui Cagliari.

ZLATAN ȘI-A PRELUNGIT CONTRACTUL

Zlatan Ibrahimovic și-a prelungit de curând contractul cu AC Milan, astfel că e sigur că va juca și în sezonul viitor în roșu și negru. Suedezul a marcat o „dublă” în meciul cu Sampdoria și este într-o formă de invidiat.

Cât despre Cagliari, Nainggolan, Pellegrini, Oliva și Pavoletti rămân indisponibili, fiind accidentați, dar revine Nandez după o etapă de suspendare.

CAGLIARI, FĂRĂ VICTORIE ÎN ULTIMELE CINCI ”DIRECTE”

În tur, în Sardinia, Milan a câștigat cu 2-0, iar la ultima confruntare directă de la Milano, rossonerii au învins cu 3-0. Cagliari e fără victorie în fața echipei lui Pioli în ultimele cinci dueluri directe. Ultima victorie a sarzilor datează din 2017, de pe teren propriu, un 2-1. Pe San Siro, Cagliari s-a impus ultima dată în 1997!

Sursa foto: Guliver / Getty Images