Metaloglobus, în cursă pentru primul loc în play-out / Slatina, tot mai departe de salvare

de Levente Balint

Etapa a 4-a din play-out (grupa A) ne aduce în Liga 2 un meci aparent disproporționat. Metaloglobus București este pe locul 2, cu 33 de puncte, la șase lungimi deasupra poziției de baraj. Oaspeții duelului de sâmbătă, 17 aprilie, ora 11:00, sunt pe locul 6. CSM Slatina are numai 19 puncte și mai are doar șanse teoretice de a mai prinde barajul, fiind la opt lungimi de Ripensia, trupa care deține acum această poziție.

În sezonul regulat, oltenii s-au impus acasă contra lui ”Metalo” cu 1-0.

AU DESCHIS SCORUL ÎN ULTIMELE CINCI ETAPE

Bucureștenii au stat în prima rundă din play-out, iar apoi s-au impus acasă contra unei alte formații care s-a luptat pentru Top6 până-n ultimul moment, Farul (1-0). Dar, în ”intermediara” de miercuri, trupa lui Gabriel Manu a cedat la Comuna Recea cu 1-3, deși a deschis scorul în minutul 2. De-altfel, team-ul din Pantelimon a deschis scorul în fiecare din ultimele cinci meciuri. În aceste cinci partide, Metaloglobus a consemnat trei victorii și două eșecuri!

Interesant este că ultimul scor de egalitate în L2 a fost bifat de galben-albaștri în 10 octombrie 2020, atunci când ”Metalo” făcea un 0-0, acasă cu CSM Reșița.

Altfel, Metaloglobus a marcat minimum un gol în fiecare din ultimele opt dueluri oficiale jucate pe terenul din Pantelimon. Gabriel Manu vrea ca echipa sa să se consoleze după ratarea calificării în Top6 cu un loc fruntaș în ”grupa retrogradării”: ”Sper să terminăm pe primul loc acest sezon de play-out!”.

PIERD LA LIMITĂ 

Patru puncte au scos oltenii în cele trei dueluri bifate până acum în play-out. Victoria din urmă cu două runde, 3-2 la Pandurii, au ținut Slatina în cărți în cursa pentru supraviețuire. În ”intermediară” însă, oltenii au consemnat doar un 0-0, acasă cu Ripensia.

Victoria cu gorjenii constituie singurul triumf extern obținut pe teren în acest sezon, celălalt succes din deplasare fiind consemnat la ”masa verde”, 3-0 la Slobozia.

În ciuda poziției modeste, Slatina este o trupă care este greu învinsă. Relevant este că alb-roșiii au consemnat rezultate la limită în 12 din ultimele 13 runde.

sursa foto: sportpictures