Meciurile de la Sfântu Gheorghe produc multe goluri

de Levente Balint 

Sepsi OSK și Academica Clinceni sunt două dintre cele mai interesante trupe din ”play-out”. În ultima rundă, programată miercuri, 5 august, de la ora 17:00, cele două formații se confruntă fiind în postura de vecine de clasament. 

Gazdele sunt pe 11, cu 31 de puncte din 12 partide jucate, iar ilfovenii sunt pe 10, cu 32 de puncte din 13 jocuri disputate. Un fapt inedit înaintea acestui joc este că Sepsi are cele mai multe egaluri din ”play-out” (5), în vreme ce Clinceniul nu a scos nicio remiză în ”seria retrogradării”. 

Nu se știe deocamdată cum se va tranșa acest sezon din punct de vedere al clasamentului final, dar în funcție de ce se întâmplă în celelalte jocuri, Sepsi sau Academica pot termina campionatul pe locul 8, ocupat acum de Hermannstadt, cu 34 de puncte. Interesant e că Iașul, aflată pe 12, cu 29 de puncte, poate încheia sezonul în fața uneia dintre cele două oponente din duelul de la Sfântu Gheorghe, în condițiile în care, firește, după această etapă nu se vor mai juca alte partide restante din stagiunea 2019/20. 

Ilfovenii au o apărare foarte inexactă 

Sepsi OSK a obținut o victorie mare în ultima rundă, 3-0 la Viitorul, cu golurile de la Ovidiu elevii lui Leo Grozavu ajungând în postura de a avea al doilea atac din ”play-out”, cu 18 goluri marcate. Meciurile de acasă ale covăsnenilor sunt foarte atractive: în ultimele șase ”oficiale” de la Sfântu Gheorghe, s-au înscris în total nu mai puțin de 21 de goluri. 

Academica are și ea cifre inedite: trupa din Clinceni are cel mai mare număr de victorii din ”play-out” (7). Însă, elevii lui Ilie Poenaru au în același timp și cea mai slabă apărare din ”seria retrogradării”, cu 20 de goluri încasate. Alb-albaștrii vin după două înfrângeri la rând: 1-3 la Chindia și 0-2, acasă, cu Hermannstadt. 

Sepsi a trecut clar acasă, de două ori, de Academica 

Prima dată, oponentele de miercuri s-au duelat în sezonul 2016-17 din liga a doua, Sepsi câștigând ambele dispute cu 3-0, respectiv 2-1. În acest campionat, după 1-1 la Clinceni, a urmat un categoric 4-0 în retur, pentru covăsneni. Însă, în turul din ”play-out”, Academica a obținut prima victorie contra lui Sepsi (1-0).

Sursa foto: sportpictures.eu