Meci în premieră în liga secundă: Brăila lui Florentin Petre se deplasează la Șelimbăr

de Levente Balint 

Duel inedit în prima etapă din noul sezon al Ligii 2. CS Comuna Șelimbăr debutează în eșalonul secund cu partida de sâmbătă, 31 iulie, ora 11:00, când în fief-ul ei vine Dacia Unirea Brăila. Cele două trupe au promovat în vară după ce s-au impus în duelurile de baraj. În finala ”play-off”-ului de promovare din Liga 3, Șelimbărul a trecut cu 2-0 în deplasare și 1-1, acasă, de Măgura Cisnădie. 

Dacă gruparea sibiană este în premieră în L2, trupa de la Dunăre a revenit în eșalonul secund după doi ani de absență. Finala barajului a fost dulce, Dacia Unirea câștigând cu 1-1 și 1-0 în fața marii rivale, Oțelul Galați. 

TRANSFERURI INTERESANTE PENTRU ȘELIMBĂR!

 Liga 2 nu este un prag inaccesibil pentru gruparea din Șelimbăr, cea care în inter-sezon a realizat câteva achiziții bune pentru o nou promovată. Cel cu care s-a promovat de pe banca tehnică, Florin Maxim, nu a fost păstrat, în locul lui fiind numit Eugen Beza, cel care în primăvară o pregătise pe FC Hermannstadt, ulterior retrogradată. La nivel de lot, au fost cooptați fundașul Crișan (anul trecut, la Rapid și Călărași), mijlocașul Boboc (ex-CSM Reșița) și un alt fotbalist experimentat de linie mediană, Ciocâlteu, fost la Metaloglobus. De asemenea, triplul campion Vâtcă, fost portar la Gaz Metan sau CFR, ajuns acum la 39 de ani, a fost și el semnat în această vară. 

Rezultatele din meciurile de verificare sunt încurajatoare pentru gazdele de sâmbătă. Șelimbărul a remizat recent cu colega de eșalon, FC Hermannstadt (1-1) și a fost într-un stagiu în Turcia. Acolo, a remizat cu secund-divizionara locală Eyupspor (0-0) și a trecut cu 2-0 de Sumqait (L1, Azerbaidjan). 

PROBLEME DEFENSIVE PENTRU BRĂILENI 

Dacia Unirea a adus în vară jucători cu carte de vizită nu foarte grozavă, cea mai importantă venire fiind cea a fundașului Ciobanu (ex-CSM Reșița), cel care a evoluat de 97 de ori în Liga 2.

 În contrast cu gazdele de sâmbătă, brăilenii au probleme mari în apărare. În cele mai importante teste din vară, Dacia-Unirea a pierdut cu 2-3 și 0-4 cu Farul, respectiv cu 1-5 cu Unirea Slobozia.

Sursa foto: sportpictures.eu