Manchester United s-a chinuit cu Burnley în ultimii ani pe Old Trafford

de Marius Huțu

Manchester United mai are nevoie de 13 puncte din 21 posibile pentru a avea certitudinea unei prezențe în Liga Campionilor și în viitorul sezon. Duminică, de la ora 18:00, „diavolii roșii” au un meci abordabil pe teren propriu, cu Burnley.

MANCHESTER UNITED, NEÎNVINSĂ ÎN ULTIMELEL 11 JOCURI ÎN CAMPIONAT

Manchester United a câștigat toate cele patru jocuri după pauza internațională, având un ritm bun înaintea jocului de la finalul acestei săptămâni. Băieții lui Ole Gunnar Solskjaer s-au calificat la mijlocul săptămânii în semifinalele Europa League, în urma unui dublu 2-0 cu Granada. Iar în cele două jocuri din Premier League, au învins Brighton pe Old Trafford cu 2-1 și Tottenham cu 3-1 în deplasare.

„Diavolii roșii” au obținut ultimele 6 puncte după ce au revenit de la 0-1 pe tabela de marcaj. De altfel, ei s-au specializat în acest sezon în reveniri. Au câștigat nu mai puțin de 28 de puncte din poziția de pierzători. Pe parcursul întregii stagiuni au fost în avantaj doar în proporție de 26% din timp. În cazul în care vor mai înregistra un meci în care vor fi conduși, iar apoi vor câștiga, atunci vor egala recordul all-time al echipei Newcastle din ediția 2001-2002, care s-a impus în 10 partide după ce a fost condusă pe tabela de marcaj.

Rashford, Maguire, Shaw, McTominay și Henderson au fost odihniți la partida retur cu Granada, câțiva dintre acești fiind obligați să stea din cauza suspendărilor, astfel că se vor reîntoarce în echipă cu forțe proaspete. Anthony Martial rămâne principala absență a gazdelor. 

De remarcat faptul că Manchester United are azi 11 meciuri fără înfrângere în Premier League și un avans de 7 puncte față de Leicester (locul 3).

BURNLEY ARE 7 PUNCTE PESTE ZONA RETROGRADĂRII

Burnley a avut o evoluție în oglindă cu Manchester United după pauza internațională. În ambele jocuri a condus, dar la final a fost nevoită să se recunoscă învinsă. Formația lui Sean Dyche a avut 2-0 la Southampton și a fost înfrântă cu 3-2. Iar în ultima rundă a avut 1-0 cu Newcastle, dar a trebuit să se recunoască învinsă la final.

Înaintea vizitei pe Old Trafford, Burnley avea un avans de 7 puncte peste zona retrogradării. Probabil că două victorii în ultimele 7 etape vor fi suficiente pentru a evita retrogradarea. 

Deși Manchester United este mare favorită în această partidă, Burnley i-a creat multe probleme când a jucat în fieful „diavolilor roșii”, în ultimii ani. În ediția trecută, formația lui Sean Dyche a câștigat pe Old Trafford cu 2-0. Iar dacă scapă neînvinsă și acum, va egala un record al lui Chelsea, adică 5 meciuri la rând pe terenul echipei Manchester United fără înfrângere, în perioada 1994-1998. Gazdele nu au mai triunfat de 6 ani în fața celor de la Burnley pe teren propriu.

Ashley Barnes ți Robbie Brady sunt în continuare accidentați. Burnley are un semn de întrebare și în privința utilizării portarului titular, Nick Pope, după ce acesta a acuzat probleme medicale.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Burnley a marcat câte 2 goluri în ultimele trei vizite pe Old Trafford.
  • 5 din ultimele 6 partide directe au avut 1-2 goluri la total. În tur, Manchester United s-a impus cu 1-0 pe Turf Moor.
  • Interesant este faptul că echipa cu statut de gazdă în această confruntare nu a câștigat în ultimele 9 partide. 

Sursa foto: Getty Images