Manchester City Bournemouth: Bilanț dezarmant pentru oaspeți în jocurile directe

de Marius Huțu

Manchester City – Bournemouth pare un meci dezechilibrat la prima vedere. Cele două formații se întâlnesc miercuri, de la ora 20:00, într-o partidă din cadrul etapei a 36-a. „Cetățenii” au obținut matematic locul 2, în timp ce oaspeții sunt obligați să se gândească la victorie pe „Etihad”, pentru a visa într-o salvare miraculoasă de la retrogradare în finalul acestui sezon.

MANCHESTER CITY JOACĂ CU GÂNDUL LA FA CUP

Manchester City s-a impus cu scorul de 5-0 în ultimele două partide de campionat, cu Newcastle și Brighton, dar cea mai mare „victorie” din acest zile este apelul câștigat la TAS, după ce UEFA o suspendase 2 ani din cupele europene pentru că a încălcat fair-play-ul financiar. Așadar, „cetățenii” vor juca și în viitorul sezon în Liga Campionilor, locul fiind deja asigurat, având în vedere că nu mai pot pierde poziția secundă.

După reluarea sezonului, echipa lui Pep Guardiola a fost învinsă în două jocuri din deplasare și le-a câștigat pe celelalte cinci din Premier League cel puțin cu 3-0. În mai puțin de o lună, Manchester City are trei victorii de 5-0, astfel că are toate șansele să ajungă acum la 100 de goluri. În cele trei jocuri cu Bournemouthm Watford și Norwich ar trebui să mai puncteze de nouă ori.

Sergio Aguero este singurul jucător indisponibil în tabăra gazdelor. Pep Guardiola va trimite în teren mai mulți jucători care, probabil, nu se vor afla în echipa de start cu Arsenal, în semifinala din FA Cup programată trei zile mai târziu.

BOURNEMOUTH MAI SPERĂ DUPĂ UN SUCCES CU LEICESTER

Bournemouth a spart gheața în ultima etapă, după nouă partide consecutive fără victorie, reușind să învingă Leicester cu 4-1. Acest rezultat încă o menține în cursă pentru evitarea retrogradării, având trei puncte de recuperat față de West Ham și Watford, care se vor întâlni în cadrul acestei etape.

„Cireșele” au înregistrat de curând un record negativ de când au promovat în Premier League în 2015, adică o serie de nouă jocuri fără victorie, acesta fiind și motivul pentru care echipa lui Eddie Howe are în continuare șanse reduse să se salveze. Lucrurile se schimbă doar dacă Bournemouth pleacă cu toate punctele de la Manchester City. Istoria jocurilor directe nu recomandă în niciun caz un astfel de pronostic. După acest joc, Callum Wilson & Co vor mai avea de evoluat cu Southampton și Everton.

Revenind puțin la partida cu Leicester, aceasta a însemnat și prima revenire a echipei lui Eddie Howe pe tabela de marcaj din ultimii 2 ani, după ce a fost condusă la pauză. În 2018, Bournemouth a învins-o pe West Ham după ce a fost în dezavantaj la sfârșitul primelor 45 de minute. De atunci, în 28 de jocuri în care a fost condusă la pauză, în 26 a pierdut.

Pentru confruntarea cu echipa lui Pep Guardiola, Bournemouth ar putea propune un cuplu de atac format din Callum Wilson și Dominic Solanke. Ultimul a „așteptat” 39 de jocuri pentru a marca primele goluri pentru actuala sa echipă. El a realizat o „dublă” cu Leicester. Vestea proastă înaintea acestei întâlniri este că Nathan Ake, liderul defensivei, s-a accidentat.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Manchester City a obținut nouă victorii din tot atâtea jocuri cu Bournemouth în Premier League. 
  • Toate cele patru jocuri directe disputate pe „Etihad” au fost câștigate de gazde la o diferență de cel puțin două goluri și cu un minimum de trei goluri marcate. 
  • Trupa lui Pep Guardiola nu a primit gol în ultimele cinci jocuri disputate în propriul fief.

Sursa foto: Guliver / Getty Images