Levante - Vilarreal: duelul vecinelor din Comunitatea Valenciană este echilibrat în ultimii ani

de Levente Balint

55 de kilometri sunt între stadioanele celor două trupe care se vor duela duminică, 18 aprilie, de la ora 22:00, la Valencia. Levante așteaptă partida cu vecinii de la Villarreal pe locul 9, cu 38 de puncte, în vreme ce ”submarinul galben” este pe 7, cu 46 de puncte, la unul singur de ultima poziție care asigură accederea în eurocupe.

VILLARREAL VREA RĂZBUNAREA DUPĂ ULTIMUL DUEL

Per total, când este vorba despre dueluri disputate în Primera, oaspeții de duminică sunt la cârma la bilanțul istoric în fața lui Levante, cu 15-6 la victorii, din 23 de confruntări directe.

Dar, șapte din ultimele opt dueluri oficiale dintre cele două trupe au avut la final rezultate la o diferență de cel mult un gol. În ultimul joc direct, Levante a învins acasă cu 1-0, pe 3 februarie a.c, în sferturile de finală ale Cupei, cu un gol marcat în minutul 120+1! 

Altfel, în turul acestui sezon, Villarreal a trecut acasă de roș-albaștri cu 2-1. Același scor a fost consemnat și în duelurile din campionatul trecut, când fiecare s-a impus cu 2-1, în jocul în care a fost gazdă.

DEPARTE DE RETROGRADARE

Formația lui Paco Lopez se poate considera scutită în mare de emoțiile retrogradării, după ce în runda anterioară a învins cu 1-0 la Eibar. Este drept, aceasta a fost abia a doua victorie din ultimele șapte dueluri oficiale. De asemenea, victoria cu 1-0 cu Valencia, de pe 12 martie, este singura obținută acasă în La Liga, din 10 ianuarie încoace.

De altfel, Levante are numai cinci victorii reușite acasă în acest sezon, când este vorba de jocurile de Primera Division.

Totuși, Levante devine o formație foarte echilibrată. Ultimele 11 dueluri, jucate în Primera sau Copa del Rey, ale trupei lui Paco Lopez au avut toate ”0-2 goluri” la final, dacă ne raportăm strict la cele 90 de minute regulamentare.

ȘAPTE VICTORII ȘI UN EȘEC

În ultima rundă de campionat, trupa lui Unai Emery a pierdut neașteptat acasă, 1-2 cu Osasuna. Villarreal a reacționat repede și a trecut joi de Dinamo Zagreb în UEL, 2-1, ajungând astfel în semifinalele Europa League. Practic, ”submarinul galben”  are nu mai puțin de șapte victorii și doar un eșec în ultimele opt dueluri în toate competițiile!

Înaintea acestei deplasări, Emery poate fi optimist. Echipa sa merge bine în deplasare: în actualul sezon de La Liga, Villarreal a pierdut doar de trei ori ”afară”.

Să nu uităm de Gerard Moreno. Acesta are 19 goluri în La Liga. Nu a marcat contra Osasunei, dar joi a punctat contra croaților. Astfel, atacantul de origine catalană are minimum un gol în șase din ultimele șapte partide jucate la club sau la națională!

sursa foto: Getty Images