Leicester are 1-0 cu Southampton în acest sezon, înaintea semifinalei FA Cup

de Marius Huțu

Leicester și Southampton luptă duminică, de la ora 20:30, pentru un loc în finala Cupei Angliei din acest sezon. La fel ca și prima semifinală Chelsea – Manchester City, jocul se desfășoară pe Wembley.

LEICESTER NU A MAI CÂȘTIGAT PE WEMBLEY DE PESTE 20 DE ANI

Leicester este mare favorită în această partidă, în ciuda faptului că nu a mai ajuns într-o semifinală din FA Cup de 39 de ani. Parcursul din acest sezon, dar și lotul mai valoros o recomandă pentru un loc în marea finală. Apoi, poate că a venit timpul ca „vulpile” să începe să câștige mai multe trofee, după ce în ultimii ani s-au apropiat mult de Big Six, reușind să câștige și un titlu în Premier League în 2016.

Formația pregătită de Brendan Rodgers are ocazia de a contrazice mai multe statistici. Nu s-a mai calificat într-o finală în FA Cup de 52 de ani. Apoi, nu a mai câștigat o partidă pe Wembley de mai bine de 20 de ani. După ce arena a fost refăcută, Leicester a pierdut toate cele trei jocuri: cu Manchester United în Community Shield în 2016 și în două rânduri cu Tottenham în Premier League.

Cu această ocazie, Leicester caută și prima victorie după pauza internațională. În ambele partide din campionat a fost învinsă de Manchester City (0-2) și West Ham United (2-3). Ultimul succes a fost înregistrat chiar în FA Cup, în sferturi, când a învins Manchester United cu 3-1.

James Maddison, Ayoze Perez și Hamza Choudhury au revenit la antrenamente după ce au ratat ultimul meci de campionat, pentru că au încălcat protocoalele Covid-19. De asemenea, Caglar Soyuncu și Cengiz Under sunt din nou apți de joc. Lipsesc în continuare James Justin și Harvey Barnes.

SOUTHAMPTON A FOST O ALTĂ ECHIPĂ ÎN FA CUP

Southampton nu are nimic de pierdut, astfel că va încerca să dea o altă lovitură în FA Cup. În timp ce rezultatele din Premier League au fost slabe în 2021, în această competiție a fost cu totul altă echipă. În primele tururi, „sfinții” au eliminat două adversare mai bine cotate, Arsenal (1-0) și Wolverhampton (2-0). Interesant este că la 3 zile după fiecare joc amintit, ei au cedat cu aceleași adversare în Premier League.

Formația pregătită de Ralph Hasenhuttl are un an 2021 departe de ce a arătat în 2020, dar și-a clarificat situația în mare măsură în campionat, după victoria cu Burnley cu 3-2. Southampton s-a îndepărtat astfel la 10 puncte de zona retrogradării. Echipa abordează însă această semifinală după o altă performanță slabă, un 0-3 la West Bromwich.

„Sfinții” încearcă să revină într-o finală în FA Cup după 18 ani. Au la rândul lor probleme de lot. Michael Obafemi, Oriol Romeu și William Smallbone sunt accidentați, în timp ce Takumi Minamino nu are drept de joc.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Leicester și Southampton s-au întâlnit într-o singură partidă în acest sezon, în Premier League, câștigată de „vulpi” cu 2-0.
  • Southampton nu a primit niciun gol în FA Cup, în cele 4 partide, înregistrând un golaveraj de 8-0.
  • Leicester are 3 din cele 4 meciuri din FA Cup, în tururile precedente, cu 4 goluri la total.

Sursa foto: Getty Images