Leicester – Sheffield United: „Vulpile” au dat de greu și nu au decât varianta victoriei

de Marius Huțu

Pe cât de frumos a fost sezonul până în pandemia de Covid-19, pe atât de neplăcute sunt rezultatele după restart pentru Leicester. „Vulpile” au ajuns să tremure pentru locul în Liga Campionilor, râmânând în Top 4 înaintea etapei a 36-a doar pentru că Manchester United a fost egalată de Southampton în minutul 92, la scorul de 2-2. Joi, de la ora 20:00, formația lui Brendan Rodgers dispută prima „finală” din cele trei pe care le are până la finalul sezonului, cu Sheffield United.

LEICESTER, REPRIZĂ HORROR ÎN ULTIMA ETAPĂ

Leicester vine după cea mai slabă repriză din acest campionat, un 0-4 la Bournemouth. La pauză a intrat cu 1-0, Jamie Vardy a înscris al patrulea gol în ultimele trei etape, dar acest lucru nu a ajutat-o foarte mult, pentru că apărarea s-a întrecut în gafe în partea secundă. Astfel, „vulpile” au ajuns deja la a cincea partidă fără victorie după reluarea campionatului din șase disputate, iar avansul substanțial pe care îl avea la un moment dat față de locul 5 s-a risipit. Băieții lui Brendan Rodgers intră în această rundă la egalitate cu Manchester United. Și au în față un program infernal, cu Sheffield United, Tottenham și Manchester United.

O veste și mai proastă pentru Leicester a venit după înfrângerea cu Biurnemouth, după ce TAS a anunțat că Manchester City nu mai este suspendată pentru 2 ani din cupele europene. În aceste condiții, o clasare pe locul 5 la finalul sezonului nu mai este suficientă pentru calificarea în Liga Campionilor.

Pentru a ajunge în competiția europeană de elită, Leicester trebuie să dovedească în jocurile pe care le mai are de disputat că merită să fie acolo, pentru că atât Manchester United, cât și Chelsea, principalele adversare, au loturi mai valoroase pe hârtie și anunță și achiziții pe măsura nivelului competiției.

Brendan Rodgers are mai mare nevoie ca niciodată de vedetele James Maddison și Ben Chilwell, care au lipsit echipei foarte mult în ultima perioadă. Cei doi sunt pe cale de a reveni, mass-media din Anglia anunțând că ambii au șanse bune să se regăsească în primul „11”. Lipsesc turcul Soyuncu, după ce a văzut cartonașul roșu, și Ricardo Pereira, accidentat pentru o perioadă mai lungă. Managerul pare tentat să revină la sistemul de joc 4-1-4-1, cu care a și reușit, de altfel, ascensiunea în top în Premier League.

ATENȚIE LA SHEFFIELD UNITED!

Leicester se luptă cu Chelsea și Manchester United în principal pentru Top 4, dar trebuie să fie atentă și în spate, pentru că și alte echipe s-au apropiat amenințător. Una dintre acestea este chiar Sheffield United, care a reintrat din nou într-o perioadă  în care este capabilă de mari surprize.

„The Blades” au obținut 10 puncte în ultimele patru etape, astfel că s-au apropiat la cinci puncte de ultimul loc de calificare în Liga Campionilor. Echipa lui Chris Wilder joacă, așadar, o carte imensă pe „King Power Stadium”. Cu un succes se apropie la două puncte de Leicester, iar până la final va avea două jocuri teoretic mai accesibile pe hârtie decât „vulpile”, cu Everton (acasă) și Southampton (deplasare).

Sheffield United a demonstrat în ultima partidă că este capabilă să câștige chiar și atunci când este dominată copios. Chelsea a avut 76% posesia mingii, dar nou-promovata a câștigat cu un neverosimil 3-0. Meciurile câștigate cu Tottenham (3-1) și Wolverhampton (1-0) în ultimele două săptămâni sunt alte avertismente cât se poate de clare pentru Leicester.

Față de echipa gazdă, Sheffield United are un lot aproape complet, fără absențe în echipa care a jucat în ultimele etape.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Leicester are patru victorii consecutive cu Sheffield United, în tur reușind să câștige în deplasare cu scorul de 2-1. Trei dintre acestea au fost realizate la limită
  • În ciuda evoluțiilor mai slabe din ultima vreme, „vulpile” au primit un singur gol pe „King Power Stadium” în ultimele cinci jocuri oficiale: 0-1 cu Chelsea în FA Cup
  • Jamie Vardy are un avans de de trei goluri în topul celor mai buni marcatori la startul etapei a 36-a

sursa foto: Guliver / Getty Images