Lecce - Parma: Gazdele speră într-o minune

Lecce se agață cu disperare de ultima șansă de a se salva de la retrogradare. Salentinii joacă împotriva Parmei, duminică, de la ora 21:45 și au doar varianta victoriei, coroborată cu un pas greșit făcut de Genoa. 

LECCE SPERĂ PÂNĂ LA FINAL

Prima sub linie înaintea ultimei etape din Serie A și la un punct în spatele celor de la Genoa, Lecce depinde de mai mulți factori pentru a se salva de la retrogradare. Prima condiție este să o învingă pe Parma. Doar o victorie împotriva emilienilor poate conta în lupta pentru salvare. Dacă echipa lui Liverani obține doar un egal, rezultatul obținut de Genoa nu mai contează. Departajarea în Serie A se face după rezultatele directe, iar "Grifonii" sunt avantajați, după 2-2 în tur și victoria cu 2-1 în retur. Practic, Lecce este obligată să învingă și să spere că echipa din Genova nu va obține decât cel mult un egal cu Verona. 

Lecce a evitat ca prin minune retrogradarea etapa trecută. A învins cu 2-1 la Lecce, dar a avut noroc și cu eșecul usturător suferit de contracandidata sa, Genoa (0-5 la Sassuolo). 

Lecce este echipa cu cea mai slabă apărare din Serie A, cu 81 de goluri primite în 37 de etape. Totuși, gazdele de duminică au câștigat 2 din ultimele 3 meciuri, rezultate care le-au reaprins speranțele. 4 victorii, 5 egaluri și 9 înfrângeri au salentinii pe propria arenă, Brescia și Lazio fiind ultimele două victime ale giallorossilor. 

PARMA N-ARE OBIECTIV

Aflată pe locul 11 înaintea etapei, Parma mai poate spera doar să mai urce o poziție. Lucru destul de improbabil, având în vedere că Fiorentina, echipa clasată pe locul 10 și cu care este la egalitate de puncte, joacă împotriva ultimei clasate SPAL. 

Etapa trecută, Parma a fost învinsă de Atalanta. A fost prima înfrângere după două victorii cu același scor (2-1 cu Brescia și Napoli), care ridicaseră moralul emilienilor. În deplasare, "I Crociati" au 6 victorii, 5 egaluri și 7 înfrângeri. Succesul cu Parma, de pe 25 iulie, a fost primul după o serie de 3 eșecuri pe terenuri străine. 

PARMA A DOMINAT ÎNTÂLNIRILE DIRECTE

Parma a câștigat 14 din cele 26 de întâlniri directe cu Lecce. 10 partide s-au încheiat la egalitate, în timp ce gazdele de duminică se pot lăuda cu doar două egaluri. În tur, echipa gialloblu a câștigat cu 2-0. A fost a treia victorie consecutivă pentru trupa din Emilia-Romagna. 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • s-au marcat peste 2,5 goluri în fiecare din ultimele 11 meciuri disputate de Parma 
  • Parma a deschis scorul în ultimele 5 meciuri jucate în deplasare
  • Parma a ajuns la 13 meciuri consecutive cu gol primit
  • Lecce a primit gol de la Parma în fiecare din ultimele 7 meciuri disputate pe teren propriu

ECHIPE PROBABILE

Lecce: Gabriel - Donati, Lucioni, Dell'Orco, Calderoni - Mancosu, Petriccione, Barak - Falco, Shakov - Lapadula

Parma: Sepe - Darmian, Iacoponi, Dermaku, Gagliolo - Kurtic, Brugman, Barilla - Kulusevski, Inglese, Gervinho

sursa: Guliver / Getty Images