Iașul are șansa să termine sezonul în afara locurilor retrogradabile

de Levente Balint 

FC Hermannstadt era considerată ca victimă sigură la un moment, dar trupa sibiană a fost salvată de antrenorul spaniol Ruben Albes. Acum, ardelenii sunt pe locul 8, cu 34 de puncte, iar dacă miercuri, 5 august, de la ora 17:00, în ultima rundă, trec de Politehnica Iași acasă vor termina pe poziția a doua din ”play-out”. 

Moldovenii sunt pe locul 12, cel de baraj, cu 29 de puncte. Cum în fața lor sunt Voluntari și Sepsi, cu câte 31 de puncte, Politehnica ar putea încheia sezonul în afara locurilor retrogradabile, dar este de văzut însă modul în care se va încheia campionatul. 

Șase meciuri la rând fără eșec 

Cum am spus și în preambul, Hermannstadt are o perioadă perfectă și se gândește ca în viitorul sezon să atace zona de Top 6! Cu Ruben Albes la timonă, sibienii au cinci victorii și un ”draw” în ultimele șase runde. În etapa anterioară, tonusul bun al sibienilor a fost confirmat de triumful de la Clinceni (2-0). 

În total, Hermannstadt are 21 de puncte în 11 etape din ”play-out”! Ardelenii au o rată ofensivă bună, marcând câte două goluri în fiecare din ultimele etape. 

Iașul, mai discret în deplasare 

Politehnica și-a întărit poziția de baraj, după ultimele două victorii, 2-1 acasă cu Voluntari și 1-0 cu Chindia. Echipa lui Mircea Rednic are astfel 18 puncte câștigate în cele 13 runde din ”play-out”. Înaintea jocului de la Sibiu, ieșenii nu au însă un bilanț extern prea grozav. 

Per total, ”Poli” nu are decât două victorii externe în sezonul de Liga 1, 2019/20: 2-1 la FCSB și 1-0 la Chindia. 

O singură victorie a moldovenilor contra lui Hermannstadt 

Ieșenii nu se mândresc decât cu o victorie contra sibienilor în cele șapte confruntări directe din prima ligă. Este vorba de triumful din 6 aprilie 2019, 1-0, în fief-ul lui Hermannstadt. În rest, sibienii au patru victorii contra Politehnicii. 

Ultimul meci direct a fost câștigat sub Dealul Copoului de Hermannstadt, cu 3-2, în urma unui arbitraj destul de controversat. Interesant este că acest joc a fost primul cu ”Over 2,5 goluri” din istoricul ”H2H”.

Sursa foto: sportpictures.eu