Iași – Chindia: mini-finală pentru salvare

de Levente Balint

Duminică, 2 august, de la o oră destul de timpurie pentru această perioadă, 14:00, la Iași are loc un meci fierbinte, la propriu și la figurat, pentru salvarea de la retrogradare. În runda a 13-a din ”play-out” se confruntă două rivale în cursa de supraviețuire. Înaintea începerii penultimei etape din ”seria retrogradării”,, zona inferioară se prezenta astfel:  locul 11. Sepsi 28 puncte (11 jocuri), 12. Poli Iași 26p. (12 j.), 13. Dinamo 21p. (7j.), 14. Chindia 20p (10j.)

ACASĂ, INSPIRAȚI DUPĂ PAUZĂ

Politehnica a obținut joi o victorie uriașă, 2-1 acasă cu FC Voluntari, după trei runde la rând fără succes. Triumful este esențial și în disputa de duminică, altfel moldovenii intră în criză de timp, mai ales că formațiile clasate pe locurile retrogradabile mai au restanțe de disputat. Politehnica lui Mircea Rednic a adunat 15 puncte în cele 12 runde jucate din ”play-out” și nu prea mai are nicio marjă de eroare.

Ce este pozitiv pentru gazde e că au izbutit în actualul ”play-out” să fie decisive după pauză, de trei ori câștigând acasă după ce la pauză a fost egal.

Nu este exclus să vedem un meci cu goluri. Minimum două goluri în total s-au marcat în ultimele nouă confruntări oficiale ale Politehnicii.

AU REVENIT ÎN CĂRȚI

Chindia Târgoviște nu se predă! În etapa trecută, dâmbovițenii au obținut prima victorie sub comanda lui Emil Săndoi, 3-1 acasă cu Clinceni, după șase înfrângeri consecutive.

Este vremea ca dâmbovițenii să încerce să fie mai pragmatici în deplasare, acolo unde au cinci înfrângeri consecutive. În 2020, ei au izbutit o unică izbândă externă, 2-1 la Astra.

Chindia are o apărare foarte nesigură: partida cu Clinceni constituie a 24-a confruntare la rând în care târgoviștenii au primit minimum un gol!

”SE VA JUCA LA VICTORIE!”

Mircea Rednic a declarat că remiza nu ajută pe nimeni: ”Trebuie neapărat să câștigăm și să încercăm să ne îndeplinim obiectivul. Normal că e atmosfera mai bună după victoria cu Voluntari, dar mai avem de muncă și trebuie să rămânem concentrați. E clar că și ei vin  să învingă, nu mai e de meci egal aici. Se va juca la victorie!”

Cele două trupe s-au duelat de trei ori în Liga 1. În sezonul regulat, a fost 2-2 la Iași, pentru ca târgoviștenii să învingă în retur cu 2-1. În schimb, în ”play-out”, moldovenii au câștigat cu 2-0 în fief-ul Chindiei.