Hermannstadt-Buzău: Măldărășanu și Pustai conduc două echipe cu ambiții mari în noul sezon

de Levente Balint 

Meciul de sâmbătă, 31 iulie, ora 13:30 se anunță ca fiind unul din cele mai interesante din runda de start a noului sezon de Liga 2. FC Hermannstadt vrea să revină iute în elită, după ce a fost prima echipă de elită care a pierdut un baraj de rămânere/promovare în L1 în sistemul introdus în 2015. 

Dincolo, Gloria Buzău s-a transformat în FC Buzău și a primit, în sfârșit, drept de promovare. 

MĂLDĂRĂȘANU, NOUL ANTRENOR/LOT PRIMENIT 

Sibienii au retrogradat după trei ani petrecuți în Liga 1, asta după ce s-au împiedicat, cum am scris mai sus, de secund divizionara CS Mioveni (0-0 și 1-2). Finalul de stagiune a fost unul pe muchie de cuțit pentru echipa care consemnase opt din ultimele nouă meciuri competitive cu scor strâns la final. 

Însă dacă alte retrogradate dezarmează imediat ce ajung înapoi în L2, FC Hermannstadt pare ambițioasă. A fost adus antrenor Marius Măldărășanu, iar în locul celor 16 jucători care au plecat au venit fotbaliști foarte interesanți. A fost împrumutat tânărul fundaș Pantea de la FCSB, au mai venit fundașul Bejan (Dinamo), mijlocașii Năstăsie (Argeș) și Balaure (Astra) sau atacantul Buhăcianu (UTA). 

În cele mai importante jocuri de verificare din această vară, sibienii au consemnat rezultate echilibrate: 1-0 cu Gaz Metan, 0-1 cu Steagul Renaște Brașov sau 1-1 cu Comunal Șelimbăr. Deocamdată, încă nu s-a încheiat modernizarea stadionului din Sibiu, astfel că Hermannstadt va susține mai departe la Mediaș disputele de pe teren propriu. 

PUSTAI NU AR EVITA LUPTA PENTRU PROMOVARE

 Buzoienii au avut un parcurs bun în sezonul trecut, încheind campionatul pe locul 3 în grupa lor de ”play-out”. În vară, în locul lui Ilie Stan a fost numit Cristi Pustai, cel care crede că muntenii se pot implica în lupta pentru întâietate: ”Avem un ciclu de trei ani în care trebuie să atacăm promovarea, dar asta nu înseamnă că dacă se iveşte un culoar bun nu putem face asta din primul an, pentru că îmi doresc să fim tot timpul în faţă, să ne batem pentru primele locuri, să ne batem pentru promovare” 

Numai 12 jucători au fost păstrați din vechiul efectiv, Buzăul primenindu-și lotul cu fotbaliști precum Gaitan (mijlocaș, fost la Poli Iași), Wiktorski (fundaș, ex-Călărași), Cârstocea (mijlocaș, ex-Călărași), Ekollo (mijlocaș, ex-Petrolul) sau experimentatul Alex Munteanu (mijlocaș, ex-Gaz Metan, ACS Poli, Călărași și SSU Politehnica). Î

În ”amicalele” cu trupe de L2, FC Buzău a consemnat scoruri încurajatoare: 4-1 cu Astra și 1-0 cu Petrolul.

Sursa foto: sportpictures.eu