FCSB, misiune mai grea decât se aștepta în returul cu Karagandy

de Levente Balint

FCSB are toate motivele să se considere favorită pentru calificarea în turul III al Conference League. Totuși, victoria la limită din prima manșă, doar 1-0 cu Shakhter Karagandy, trebuie să îi preocupe pe ”roș-albaștrii” înaintea deplasării pentru meciul care se va juca la Erevan, joi, 29 iulie, de la ora 16:00.

Diferența de valoare dintre cele două cluburi, respectiv cele două ligi, este evidentă. Totuși FCSB a mai avut o dublă confruntare contra unei reprezentante kazahe și nu a defilat în fața ei, în ciuda statutului de favorită clară. A fost 2-1 și 2-2 cu Aktobe, în turul III al UCL, ediția 2014/15, așadar avem încă un motiv pentru ca vicecampioana României să trateze serios acest retur. 

OPTIMISM DUPĂ ETAPA DIN WEEKEND

Începutul de sezon a fost destul de șovăitor pentru ”roș-albaștrii” antrenați de Dinu Todoran. După un 0-0 la FC Botoșani, a venit un deloc lejer 1-0 acasă cu Karagandy, oaspeții având chiar șanse de gol pe final. Totuși, duminică seara, FCSB a trecut ”en fanfare” acasă de Universitatea Craiova (4-1), tânărul Cordea, revelația startului de stagiune, reușind un gol, după ce tot el punctase în disputa cu kazahii de joia trecută. Și Florin Tănase a punctat cu oltenii, astfel că fanii FCSB speră ca joi ”decarul” să înscrie pentru a cincea oară la rând într-un sezon de eurocupe.

Câteva statistici interesante sunt demne de semnalat. Astfel, triumful cu Shakhtar a venit după ce FCSB nu mai câștigase în cinci meciuri oficiale la rând. Apoi, cu Craiova, a fost primul joc cu mai mult de două goluri înscrise în total, după ce precedentele patru dispute competitive în care a fost implicată FCSB avuseseră ”0-2 goluri” la final.

”Roș-albaștrii” se pot bucura că partida a fost mutată în Erevan, din cauza exploziei de cazuri COVID-19 în Kazahstan. Armenia este la doar două ore de drum cu avionul – oricum, FCSB s-a descurcat bine în ultima perioadă în deplasare. Vicecampioana României are doar două eșecuri suferite în ultimele nouă partide jucate ”afară”, în campionatul intern.

SHOW ÎN ULTIMUL MECI OFICIAL AL GAZDELOR

Shakhter a ”repetat” pentru meciul cu FCSB printr-un 7-1 în Cupă, cu Sdyuskos. Totuși, echipa kazahă stă foarte rău în liga internă, acolo unde este abia pe 11, cu 19 puncte, având și cel mai slab atac, cu doar 14 goluri înscrise.

Cum regula golului marcat în deplasare nu mai e valabilă, este important ca FCSB să marcheze contra lui Shakhter. Și are toate șansele să o facă, ”gazdele” de joi, antrenate de Magomed Adiev, primind minimum un gol în fiecare din ultimele cinci dispute competitive.

Apropo de acel 7-1 de care am amintit mai sus: a fost primul meci cu un scor la o diferență mai mare de un gol, după ce precedentele nouă jocuri oficiale ale lui Shakhter avuseseră doar rezultate strânse.

Sursa foto: sportpictures.eu