FCSB-CSU Craiova: derby între două echipe cu mari probleme

de Levente Balint

FCSB și CS Universitatea Craiova și-ar fi dorit cu siguranță alt meci în runda a 2-a, având în vedere forma actuală a ambelor trupe. Seara de joi a creat mari decepții în cele două tabere, implicate în Conference League. FCSB a avut emoții pe final cu Șahtior Karagandy (1-0), anunțându-se un retur destul de dificil în Kazahstan. Oltenii au pierdut ”afară” cu albanezii de la Laci (0-1), manșa secundă anunțându-se cam complicată și deținătoarea la zi a Cupei și Supercupei României! În plus, Craiova a rămas și fără antrenorul Marinos Ouzounidis. Până la numirea unui nou antrenor, de echipă se va ocupa Dragoș Bon (41 de ani). Acesta a mai fost interimar în iarna lui 2021, după plecarea lui Corneliu Papură.

Meciul va avea loc duminică, 25 mai, de la ora 21:30.

GOLURI PUȚINE, REUȘITE MODESTE PE TEREN PROPRIU

 Triumful la limită cu trupa kazahă a venit după un 0-0 în prima rundă din Liga 1, la FC Botoșani, cu un penalty ratat de Florin Tănase. Unica reușită din partida de eurocupe a venit din partea lui Cordea, fotbalist adus în această vară de la Academica Clinceni. Cu acest meci, FCSB a ajuns la patru meciuri oficiale la rând cu ”0-2 goluri” la final. 

Echipa pregătită acum de Dinu Todoran are cinci meciuri la rând în L1 fără victorie, ”roș-albaștrii” nemarcând deloc în ultimele trei dispute din prima divizie! 

Scorul din meciul cu cei din Karagandy este în nota jocurilor de acasă din ultimele luni. Precedenta victorie a FCSB în L1, pe teren propriu, datează din 18 aprilie 2021, 2-1 cu FC Botoșani. Totodată, este demn de semnalat că fiecare din ultimele șapte partide competitive de pe teren propriu din dreptul bucureștenilor a avut scor la limită. 

Ultima victorie concludentă acasă pentru FCSB datează din 19 martie, 3-0 cu CFR Cluj. 

OUZOUNIDIS S-A DESPĂRȚIT DE CRAIOVA

Grecul Marinos Ouzounidis a dus Craiova spre două trofee naționale, dar înfrângerea din Albania a reaprins contestările la adresa lui din partea suporterilor, motiv pentru care oltenii s-au despărțit de tehnicianul grec. Practic, ”alb-albaștrii” au marcat un singur gol în ultimele patru meciuri oficiale, acest lucru petrecându-se în prima etapă din actualul sezon, când Nistor și compania au trecut cu 1-0, acasă, cu destule emoții, de FC Argeș! Per total, să precizăm că în aceste ultime patru partide competitive ale oaspeților de duminică s-au marcat de fiecare dată ”0-1 goluri” la final. 

Înaintea deplasării la FCSB, oltenii se pot însă baza pe traseul relativ bun pe care l-au avut în deplasările competitive din 2021. Eșecul cu Laci constituie abia ce de-a patra înfrângere oficială pe terenuri externe, în prezentul an calendaristic.

 Altfel, unul din cei mai buni jucătorilor de la Craiova, Alex Cicâldău, a fost vândut la Galatasaray Istanbul! 

CRAIOVENII, MAI BUNI ÎN ULTIMELE DUELURI DIRECTE 

Luând în calcul istoricul disputelor FCSB-CSU Craiova, gazdele au un avantaj categoric, de 18-4 la victorii, din 25 de confruntări bifate în toate competițiile. Totuși, oltenii au fost mult mai inspirați în partidele recente cu actuala vicecampioană. În ”play-off”,  ”juveții” s-au impus cu 2-0 acasă, respectiv cu 1-0 în deplasare, acest din urmă meci fiind singura victorie a oltenilor în istoricul vizitelor în fief-ul celor de la FCSB.

 Să mai amintim că roș-albaștrii nu au marcat niciun gol în ultimele trei ”directe” cu adversarii de duminică!

Sursa foto: sportpictures.eu