FCSB - Botoșani: gazdele vin după trei meciuri oficiale necâștigate

de Levente Balint

Sezonul de play-off se deschide pentru liderul FCSB cu un meci contra ultimei clasate din Top 6. Duminică, 18 aprilie, de la ora 21:00, roș-albaștrii, aflați pe prima poziție cu 33 puncte, așteaptă vizita Botoșaniului, clasat pe 6, cu 21 de puncte.

Este de notorietate superioritatea FCSB în fața moldovenilor, la capitolul meciuri directe. Din 19 de partide ”head-to-head” la nivel oficial, Botoșaniul a ieșit o singură dată victorios. Este vorba de acel 2-0, într-un meci disputat la Pitești, cu FCSB ca și gazdă. La acel duel era pe bancă Marius Croitoru, cel care este acum, la botoșăneni, unul din cei mai longevivi antrenori la cârma unei echipe care activează actualmente în prima divizie.

În actualul sezon, FCSB a învins acasă cu 4-1, iar în retur s-a impus cu 2-0. În total, bucureștenii au 14 victorii obținute contra botoșănenilor.

TREI ”OFICIALE” FĂRĂ TRIUMF

Formația lui Toni Petrea nu a pus mare preț pe Supercupă, dar FCSB a cedat în fața celor de la CFR Cluj abia la loviturile de departajare, după ce a fost 0-0 la finele celor 120 de minute. Totuși, este preocupant pentru lider faptul că nu s-a impus în niciunul dintre ultimele trei meciuri oficiale.

Totuși, FCSB are un statut evident de favorită în partida de duminică, mai ales prin cifrele cu care a încheiat sezonul regulat. Liderul Ligii 1 are cele mai multe victorii în campionat, 20, și are cel mai bun atac, cu 57 de goluri înscrise. De asemenea, trupa lui Petrea are de departe cel mai bun bilanț domestic, cu 38 de puncte adunate.

Altfel însă, FCSB nu a mai oferit prea multe dueluri spectaculoase în ultimele luni. 11 din ultimele 12 jocuri competitive ale bucureștenilor au avut ”0-2 goluri” la final.

CROITORU PROMITE CĂ ATACĂ

Botoșaniul a avut emoții pentru accederea în play-off, dar egalul din ultima rundă, 1-1 la Voluntari, i-a asigurat calificarea în Top6. Moldovenii au cam ”gâfâit” în ultima perioadă, având doar o victorie în precedentele șapte etape. Jocurile lor au fost însă echilibrate: 12 din ultimele13 dueluri au avut rezultate la o diferență de cel mult un gol.

Nici Botoșaniul nu a mai oferit spectacolul cu care am fost obișnuiți: șase din ultimele șapte dueluri ale lor au avut ”0-2 goluri” la final.

Marius Croitoru anunță însă că va aborda foarte deschis jocul de duminică: ”Vom ataca în meciul cu FCSB, pentru că altceva nu avem ce face. Dacă vrei să învingi, asta trebuie să faci. Scopul nostru a fost să intrăm în play-off şi să jucăm fotbal!”

sursa foto: sportpictures