FC Voluntari speră să prindă locul 8

de Levente Balint 

Ultima rundă din acest sezon ar putea să o propulseze pe FC Voluntari pe locul 8, o poziție excelentă, care asigură și sume suplimentare din drepturile TV. Ilfovenii, aflați pe locul 10, cu 31 de puncte, sunt însă obligați să câștige în deplasarea de la Ploiești, acolo unde vor da piept de codașa Chindia Târgoviște. 

Dar, formația lui Mihai Teja trebuie, pe lângă triumf, să aștepte și rezultatele de la celelalte jocuri din etapa a 14-a din ”play-out” pentru a încheia campionatul pe poziția a 8-a. 

Nu mai pot părăsi locul 14 

Chindia va încheia sigur sezonul pe ultima poziție, acolo unde se află înaintea etapei a 14-a, cu 20 de puncte. Târgoviștenii au cedat cu 0-1 în runda anterioară la Politehnica Iași, într-un meci decisiv pentru poziția de baraj. Dâmbovițenii nu au putut fi resuscitați de Emil Săndoi, Chindia având două victorii și șapte înfrângeri în ultimele nouă etape. 

Apărarea a fost cea care a cedat mereu: târgoviștenii au primit minimum un gol în fiecare dintre ultimele 25 de partide de prima ligă! 

Eșecuri cu 1-2 în fiecare din ultimele trei deplasări 

Ultimele etape au mai stricat din traseul extraordinar din 2020 al celor din Voluntari. Ilfovenii au avut un an foarte bun, în ”play-out” ei adunând în total 21 de puncte în 13 jocuri. De asemenea, apărarea lor a fost foarte exactă, cu numai zece goluri încasate în ”seria retrogradării”. 

Voluntariul însă a gâfâit în ultima perioadă, având o victorie și patru eșecuri în ultimele cinci etape. Interesant e că elevii lui Mihai Teja au pierdut cu 1-2 în fiecare din ultimele trei deplasări. Altfel, meciurile ilfovenilor din ”play-out” nu prea au strălucit în goluri, media fiind de 2 goluri în total/ joc. 

Puține goluri și în istoricul ”directelor” 

În acest sezon, Voluntariul a cedat acasă cu 0-1 contra Chindiei, dar s-a revanșat în retur, când s-a impus cu 2-1. De asemenea, ilfovenii au câștigat cu 2-0 în turul din ”play-out”. Puține reușite au fost și în primele dueluri directe. 

În 2018, la barajul de rămânere/promovare în L1, cele două s-au impus fiecare pe teren propriu cu 1-0, dar Voluntariul s-a impus la loviturile de departajare în returul de la Târgoviște.

Sursa foto: sportpictures.eu