Farul nu câștigă de trei meciuri / Recea a marcat nouă goluri în ultimele trei etape!

de Levente Balint

Se părea că Farul va avea un play-out liniștit, dar formația lui Ianis Zicu este pe locul 3 în grupa A din play-out, cu 33 de puncte. Sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 11:00, constănțenii joacă acasă cu Comuna Recea, aflată pe 4, ultima poziție care mai permite supraviețuirea directă, cu 29 de puncte. Un eventual pas greșit în această etapă a 4-a din play-out i-ar ține aproape pe dobrogeni de zona periculoasă.

Deocamdată, cele două trupe au jucat un singur meci direct. Pe 13 martie 2021, Farul se impunea acasă cu 3-2 contra maramureșenilor.

PUȚINE PUNCTE SCOASE ACASĂ

Așadar, Farul este într-un moment mai slab, fiind la trei meciuri consecutive fără victorie. Echipa lui Ianis Zicu a debutat în play-out cu un 1-1, acasă cu Ripensia, iar apoi a cedat cu 0-1 la Metaloglobus. Constănțenii au stat în runda intermediară, iar Zicu a fost extrem de aspru în declarațiile de după meciul cu ”Metalo”: ”Trebuie să jucăm cu inimă, pentru altfel nu se poate. Dacă tratăm fotbalul pe vârfuri și avem impresia că o să câștigăm doar pentru că am fost aproape de play-off și să stăm cu gândul la play-off, lucrurile nu sunt O.K. După partida cu Recea, vom vedea ce trebuie schimbat”

Victoria de care am amintit, cu Comuna Recea, este singura obținută în ultimele cinci etape. De asemenea, în tot sezonul, Farul a scos acasă doar 15 puncte în nouă partide jucate pe teren propriu. Jocurile dobrogenilor nu generează multe goluri, alb-albaștrii bifând numai 8 meciuri cu ”+3 goluri” în întreg sezonul de L2. De asemenea, gazdele de sâmbătă au opt meciuri consecutive cu rezultate strânse.

ATACUL RECENILOR, EXTREM DE EFICIENT

Recenii au probleme financiare, dar asta nu îi impiedică să fie una din cele mai spectaculoase formații din Liga 2!  Marius Coman este golgeterul la zi din L2, cu 15 goluri și după victoria de miercuri, 3-1 cu Metaloglobus, a atras atenția asupra problemelor existente la club: ”Situația financiară la echipă este foarte proastă. Suntem neplătiți de patru luni, dar sperăm că totul va reveni la normal. Ni s-a promis și înaintea meciului, de către președintele Consiliului Județean, că situația se va rezolva, vom primi toți banii. N-avem ce să facem, fotbal tot trebuie să jucăm! În primul rând pentru noi, sunt în echipă jucători foarte talentați care în sezonul următor vor face pasul la un nivel superior!”

Recea a marcat nouă goluri în cele trei etape jucate până acum din play-out! Maramureșenii au început cu un 5-0 acasă cu Pandurii, au continuat cu un 1-2 cu RIpensia, contracandidată din cursa pentru salvarea directă, iar miercuri s-au impus cu 3-1 cu Metaloglobus, deși au fost conduși cu 0-1 la pauză.

Cinci din ultimele șase meciuri ale recenilor au avut ”Over 2,5 goluri” la final. Din păcate pentru ei însă, maramureșenii au un bilanț modest în deplasare, având numai cinci puncte din opt partide externe. Singura victorie ”afară” datează din 24 octombrie, 3-2 la Aerostar Bacău.