Everton – Aston Villa: Oaspeții sunt condamnați să obțină toate cele trei puncte

de Marius Huțu

Amenințată cu retrogradrea, Aston Villa se deplasează la Liverpool pentru meciul cu Everton (joi, ora 20:00) cu obiectivul clar de a obține toate cele trei puncte. Gazdele vor juca, în schimb, pentru blazon. Confruntarea va avea loc în cadrul etapei a 36-a din Premier League.

EVERTON NU A PIERDUT ACASĂ CU ANCELOTTI

Everton a pierdut în ultima etapă cu scorul de 3-0 la Wolverhampton, având una dintre cele mai slabe evoluții de la venirea lui Carlo Ancelotti. În acest fel, „caramelele” vor termina foarte probabil sezonul în a doua jumătate a clasamentului, cu trei meciuri la dispoziție până la finalul sezonului și având un handicap de cinci puncte față de locul 10.

Puse cap la cap toate lucrurile, probabil că Everton nici nu ar fi meritat să termine mai sus de zona locurilor 10-12, mai ales că în prima jumătatea a avut un parcurs mult sub pretenții. După venirea lui Ancelotti, Everton a dat randament în primul rând pe „Goodison Park”, unde nu a pierdut nicio partidă. De altfel, acesta este probabil și ultimul obiectiv al italianului pentru acest sezon, să termine neînvins în propriul fief. După restart, echipa a terminat la egalitate cu Liverpool (0-0) și Southampton (1-1) și a obținut toate punctele cu Leicester (2-1).

În ceea ce privește echipa pentru acest meci, Everton are un mare semn de întrebare în privința omului care va face pereche cu Keane în centrul apărării. Mina este accidentat, iar Holgate a lipsit la ultimele două jocuri și este incert. În aceste condiții, Ancelotti i-ar putea oferi o șansă tânărului Jarrad Branthwaite

CE CALCULE ARE ASTON VILLA

Aston Villa a obținut în ultima rundă prima victorie după restart, scor 2-0 cu Crystal Palaace, dar are în continuare patru puncte de recuperat pentru a se salva de la retrogradare. Echipa lui Dean Smith depinde în acest moment și de alte rezultate, dar lucrurile se pot schimba după această etapă, când se joacă și West Ham – Watford, adversare aflate pe locurile 16-17, la egalitate de puncte. Spre exemplu, dacă meciul de la Londra se termină cu un rezultat de egalitate, iar Aston Villa câștigă la Everton, atunci distanța se reduce la două puncte. În ultima rundă, formația din Birmingham va avea meci direct cu West Ham.

Misiunea lui Aston Villa de a obține toate punctele pe „Goodison Park” este însă extrem de dificilă, chiar dacă atacul s-a mai însuflețit după „dubla” lui Trezeguet din ultima rundă. Grealish & Co nu au mai câștigat un meci în deplasare din prima zi a anului, la Burnley cu scorul de 2-1. De atunci, au susținut alte șase jocuri în Premier League, în care au reușit doar două rezultate de egalitate, 1-1 cu Brighton și Newcastle. Ultima deplasare a avut loc tot la Liverpool, dar pe terenul campioanei, unde au cedat cu 2-0.

Kortney Hause și Neil Taylor s-au accidentat și au șase mici să joace. Vestea bună pentru Aston Villa este însă revenirea lui Matt Targett în banda stângă.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Aston Villa a câștigat cu 2-0 partida din tur, aceasta fiind prima de under 2,5 goluri între cele două formații după cinci jocuri în care s-au marcat cel puțin trei goluri
  • Everton nu a pierdut în ultimele 10 etape pe teren propriu. Opt dintre acestea au fost jucate cu Ancelotti pe bancă, iar jumătate s-au încheiat la egalitate
  • 1 din ultimele 12 partide ale echipei Aston Villa în deplasare s-au terminat cu 2-3 goluri pe tabela de marcaj

sursa foto: Guliver / Getty Images