Eliberați ringul! Uuultima reprizăăă!

”O să ne luați de la spital” – zise Laszlo Balint după UTA – Rapid, 1-2, 1-0 la pauză. După ce a trăit și un 3-4 cu Turris. După ce a condus autoritar un sezon întreg, dar nu atât de autoritar incât neprevăzuta injumătățire a punctelor să nu-i dea emoții până la ultimul meci.

Duminică e ultimul meci. Din cele șase, numai Petrolul joacă fără emoții. Dar cât și le-ar fi dorit! Așa, Petrolul joacă doar cu nervi. Nervii produși de năruirea speranțelor și de perspectiva unui nou an în Liga a doua. Cred că acolo unde suporterii se implică mai mult decât trebuie nu poate ieși bine. Suporterii au rolul lor, important, dar când un club e condus de frica de suporteri... nu ai cum să iei deciziile corecte.

A se vedea și cazul atât de actual de la Dinamo Kiev. Sau începutul mandatului lui Răzvan Lucescu la PAOK: proteste vehemente, mașini incendiate, etc. Când orgoliosul suporter PAOK nu putea ”înghiți” marea umilință ca echipa iubită să fie antrenată de cineva care, ca antrenor al altei echipe, mai declarase câte ceva sau jucase cum nu ”trebuia” în meciul direct. După care, același orgolios suporter a putut ”înghiți” un titlu istoric și două Cupe.

Mioveni nu are grija suporterilor. Dar are altele. Dom' primar a anunțat, să se știe, să motiveze cum știe el mai bine băieții: dacă echipa promovează, comunitatea mai e interesată de fotbal, dacă nu, nu. Ceea ce înseamnă ”adio, lovele!”. Ceea ce ne arată încă o dată cât de nocivă e implicarea autorităților locale, altfel decât cu infrastructura. Claudiu Niculescu știe că are poziția privilegiată de a depinde doar de el, trebuie să bată Petrolul și își leagă numele de o promovare neașteptată.

Pariază AICI pe meciul de duminică dintre CS Mioveni și Petrolul Ploiești.

UTA scârțâie din toate încheieturile după coronapauză. Singura echipă nedreptățită de formula decisă de majoritate și-a pierdut busola și nu a bătut pe nimeni acasă. Noroc că nu mai este decât o etapă și riscurile ratării promovării sunt minime. Dar există. După un play-off în care absolut toată lumea și-a arătat limitele și carențele UTA e echipa care merită cel mai mult promovarea. Pentru fotbalul arătat până la coronapauză. La Pitești va fi chiar interesant, cu un FC Argeș revitalizat de Ionuț Badea. Dacă bate, Argeșul depășește UTA la golaveraj. Dacă bate și Mioveni pe Petrolul, UTA ajunge pe 3 și trebuie să dea baraj. Un baraj niciodată câștigat de echipa de Liga a doua.

Descoperă toată oferta pentru partida FC Argeș - UTA Arad

Rapid și Turris își joacă și ele șansa, victoria e obligatorie pentru ambele părți, dar nu și suficientă. Se va trage intens cu urechea la minutul și scorul de pe celelalte stadioane. Rapid mai are speranțe pentru că a reușit acea repriză a doua de la Arad care le-a stricat petrecerea arădenilor. Turris părea stapână pe situație, mai ales după prima etapă, cu victorie la Arad. Nou-promovata a început sezonul cu Lincar, dar nu i-a plăcut cu binele așa că Lincar a plecat. Au urmat momente de dezorientare, puncte pierdute, la fel și locuri în clasament, pentru ca mintea de pe urmă să-l readucă pe Lincar. Și lucrurile să revină la normal, adică la promovare. Neînvinsă până etapa trecută, echipa lui Lincar ar fi depins doar de ea dacă nu făcea pocinogul cu Mioveni.

Pariază AICI pe meciul Rapid - Turris T. Măgurele

Foarte interesant demersul celor de la Rapid și Petrolul. Dacă tot e să se facă Liga 1 de 16 echipe, primele două din Liga a doua să promoveze direct, iar locurile 12, 13 și 14 din Liga 1 să dea un baraj cu locurile 3, 4 și 5 din Liga a doua. Toată lumea, chiar și Petrolul, ar mai avea ceva de sperat în ultima etapă. Oricum, o decizie se va lua mult mai târziu decât ultimul fluier de duminică seară.