Dinamo începe ”maratonul salvării” la Voluntari!

de Levente Balint

În sfârșit, Dinamo a fost programată după ce la echipa alb-roșie a fost un focar de infectări cu coronavirus, iar primul meci oficial pentru bucureșteni este cel din runda a 13-a din play-out, de la Voluntari, stabilit pentru duminică, 2 august, de la ora 21:30.

Înaintea demarării rundei a 13-a, lupta pentru rămânere în partea periculoasă se prezenta astfel, conform clasamentului: locul 11. Sepsi 28 puncte (11 jocuri), 12. Poli Iași 26p. (12 j.), 13. Dinamo 21p. (7j.), 14. Chindia 20p (10j.)

Ilfovenii sunt pe 9, cu 31 de puncte și sunt foarte aproape de a-și asigura supraviețuirea în prima divizie.

ȘAPTE MECIURI ÎN 17 ZILE

Dinamoviștii vor începe astfel un veritabil maraton în cursa pentru rămânerea în elită: vor disputa șapte partide în 17 zile. Elevii lui Gigi Mulțescu, cel care în sfârșit va redebuta oficial pe banca echipei sale de suflet, ar putea prezenta următoarea formulă de start la Voluntari: Straton – Kostrna, Puljic, Grigore, Skovajsa – Mrzljak, Răuță – Sorescu, Mihaiu, Lazăr – Montini.

Ultimul meci oficial al lui Dinamo a fost cu Adrian Mihalcea pe bancă, demis la puțin timp după joc, 1-1 cu Poli Iași, pe 12 iulie. Statisticile bucureștenilor sunt modeste: practic, Dinamo are o singură victorie obținută în play-out, 3-1 la Academica Clinceni. În plus, alb-roșiii au marcat numai cinci goluri în ”seria retrogradării”, este drept, cu numai șapte partide jucate.

BILANȚ BUN ÎN PLAY-OUT PENTRU GAZDE

FC Voluntari a cedat în runda trecută, 1-2 la Iași, dar elevii lui Mihai Teja au un bilanț excelent în ”play-out”, acolo unde au adunat 21 de puncte în 12 etape. În plus, deocamdată, ilfovenii au cea mai exactă defensivă din Play-out, cu numai opt goluri încasate. 

Dinamo trebuie să fie atentă: Voluntariul nu a pierdut decât un joc acasă în 2020, 1-2 cu FCSB și, mai mult, nu a primit niciun gol în ultimele cinci jocuri desfășurate pe propria arenă!

DINAMO, NET SUPERIOARĂ ÎN "DIRECTE", DAR... 

Per total, ”câinii roșii” conduc clar în istoricul celor 16 dueluri directe, cu 13-2 la victorii! Dar, problema e că singurele triumfuri ale celor din Voluntari au venit în acest sezon.

În campionatul regulat, Dinamo a câștigat acasă cu 2-1, ilfovenii revanșându-se în retur cu același rezultat. În turul din play-out, Voluntariul s-a impus în ”Groapă” cu 1-0.

sursa foto: sportpictures.eu