Dinamo – Viitorul: fără remize în istoricul recent al ”directelor”

de Levente Balint 

Dinamo București va juca partida din ultima etapă a sezonului fără să știe concret care va fi soarta ei. Cum cel târziu pe 12 august trebuie să aibă loc barajul de rămânere/promovare, iar alb-roșiii vor aștepta cu sufletul la gură o veste privind modul în care se va îngheța sezonul. 

Ce este clar înaintea de partida de miercuri, 5 august, ora 17:00, în condițiile actuale, este că gazdele vor rămâne sigur pe locul 13, cu 24 de puncte. Dobrogenii vor fi campionii din ”play-off”, ei fiind acum lideri detașați, cu 42 de puncte. 

Au revenit cu victorie 

Prima partidă oficială după trei săptămâni pentru Dinamo a însemnat o victorie muncită, 2-1 la Voluntari. Chiar și în aceste condiții, bucureștenii stau rău în sezonul de ”play-out”, cu două victorii și un egal în cele opt confruntări bifate”. În plus, cu doar opt meciuri bifate, Dinamo are cel mai slab atac din ”play-out”, asemeni Chindiei, cu numai șapte goluri înscrise. 

Alb-roșiii stau rău în special în apărare, Dinamo primind gol în fiecare din ultimele nouă jocuri oficiale. Ultima victorie acasă în campionat pentru „câini” este cea din 16 februarie 2020, 2-1 cu FCSB. 

Cu gândul la vacanță 

Viitorul și-a stricat bilanțul excelent din ”play-out”, pierzând ultimele două meciuri fără gol marcat: 0-2 la Hermannstadt și 0-3, acasă, cu Sepsi OSK. Totuși, dobrogenii sunt cea mai valoroasă trupă din ”seria retrogradării”, cu 22 de puncte scoase în partea a doua sezonului. 

Totodată, Viitorul are cel mai bun atac din ”play-out”, cu 24 de goluri. Totuși, este de amintit că trupa care nu va mai fi antrenată din sezonul viitor de Gheorghe Hagi nu a scos decât o victorie externă în ”play-out”, 3-2 la Academica Clinceni, în luna martie. 

Niciun egal în ultimele opt ”directe” 

Viitorul i-a provocat coșmaruri lui Dinamo în acest sezon, impunându-se acasă cu 5-0 și 1-0 în confruntările de la Ovidiu. Bucureștenii s-au revanșat pe teren propriu, cu 3-2. 

La ”general”, Viitorul conduce cu 9-6 la triumfuri în cele 21 de partide directe. Este interesant că în ultimele opt partide directe nu s-a consemnat nicio remiză.

Sursa foto: sportpictures.eu